Visa kurser.se som: Mobil

Må bra med dans

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Växjö
5 timmar
600 SEK

Kursbeskrivning

INNEHÅLL:
I kursen ”Må bra med dans”,  använder vi oss dansen och av kroppens rörelse för att förbättra hälsa och välmående. Genom dansen kan vi kommunicera outtalade känslor, tankar och känslomässiga problem som vi inte kan förklara med ord.
Våra känslor och hur vi reagerar på livserfarenheter kan hålla sig fast inne i kroppen. Om vi etablerar en förbindelse mellan våra känslor och rörelser så kan vi börja släppa ut det som finns inuti oss.
Våra kroppar kan vara nyckeln till att läka oss själva. Dans hjälper oss att komma i kontakt med oss själva för att bättre kunna få kontakt med omvärlden. I den här dansklassen gör vi enkla övningar med syfte att bli fria från ångest och stress och istället få ett lugnt sinne och klarhet i våra tankar.
Alla är välkomna och man behöver ingen tidigare danserfarenhet. Detta är ingen vanlig dansklass; målet är inte att lära sig eller visa upp något. Man använder sig helt enkelt av musik och rörelse för att må bättre och ha roligt tillsammans i mindre grupp utan prestige eller krav. Vi jobbar hela tiden för det gruppen vill och möjlighet till privatlektioner finns.
Forskning har visat att dans är bra för hälsan och några av hälsoeffekterna är: smärtlindring, minskad stress, minnet blir bättre, bättre koncentrationsförmåga, ökad rörlighet, förbättrad inlärningsförmåga, öka sin förmåga att kunna skilja sina egna och andras känslor, ökar självkänslan, livsenergin ökar, förbättrad kreativitet, minskning av aggressioner och ångestdämpande. Källa: https://www.expressen.se/halsoliv/dansa-dig-fri-fran-vark---15-bra-halsoeffekter/

ÅLDER:
Ingen specifik åldersgräns, men som minst 10 år och uppåt. Om intresse finns högre upp i åldrarna/för vuxna så kanske vi startar upp två grupper. Alla är välkomna!

KURSLEDARE:
Sophie gick en psykologikurs på Miami Dade College 2008 och kursen ”Introduction to Suicidology and clinical treatment of suicidal conduct” 2017 I Lima, Peru. Kursen gavs av Álvaro Valdivia (med examen från Karolinska Institutet i Stockholm, universitetsprofessor i Lima och föreståndare på “Sentido Suicidology centre” i Perú).
Hon har koreograferat och uppträtt med koreografier om de svårigheter som en person med självmordstankar går igenom och även de svårigheter som familj och vänner upplever när de försöker hjälpa. Detta uppmärksammades på ”World Suicide Prevention Day” 2017 och 2018 och fick mycket positiv respons av social media och press.
Sophie har sedan 2017 undervisat individer och grupper i Dansterapi med patienter som haft självmordstankar och/eller fått behandling för depression.
Sophie är född i Växjö men uppväxt i Spanien och USA. Hon är dansare/danslärare/koreograf som sedan 2010 har en examen från Miami Dade College och en examen från New World School of the Arts i Miami och har arbetat med dans sedan dess. New York, Miami, Los Angeles, Peru och Spanien är platser där hon varit verksam som dansare, koreograf, danslärare och creative director.

Läs mer om henne på vår hemsida genom att klicka på hennes namn.

FÖRKUNSKAPER:
Inga, alla är välkomna. Detta är en nyhet för 2019!

PRISINFO:
5 tillfällen för 600kr
Kursen kommer ges på onsdagar kl.19:15-20:15 och startar så fort vi fått ihop tillräckligt med deltagare.
Faktura skickas ut i samband med kursstart.
Man kan få delbetala upp till 3 gånger utan extra kostnad, detta måste anges i meddelanderutan vid anmälan.
Denna kurs omfattas inte av våra rabatter.

BRA ATT VETA:
Mjuka kläder och barfota eller tekniksko rekommenderas. Dusch och omklädningsrum finns.

Regionbussarna 141, 218, 310, 331, 350, 217, 219, 320, 340, 355 stannar precis utanför lokalen (hållplats Nygatan).
Närmaste hållplats för stadsbuss - Stortorget.
Närmaste bilparkering - Stortorget eller Norrtull. (Parkering förbjuden på gården utanför våra danslokaler).

Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället.

Lämna mobiltelefonnummer och mejladress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig information.

OBS!
Vi reserverar oss för att startdatum kan komma att ändras, alt. att studiecirkeln ej kan starta p.g.a. att för få deltagare är anmälda. INVÄNTA DÄRFÖR ALLTID SKRIFTLIG KALLELSE !

Har du läst våra köpevillkor? Om inte gör detta innan du anmäler dig: http://www.dansaivaxjo.se/se/kurser-anmaelan/anm-bet-regler.html

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Må bra med dans.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Må bra med dans!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner
Läs recensioner