Visa kurser.se som: Mobil

Kustskepparintyg

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Västervik
30 timmar
1 995 SEK

Kursbeskrivning

Kustskepparintyget är en direkt fortsättning för dig som tagit Förarintyg. Kursen ger dig den kunskap som du behöver för en längre färd utomskärs.

INNEHÅLL
Du får lära dig mer om lanternor, fyrar, kompass, bestickföring, miljö, mörkernavigering, säkerhet ombord och principerna för GPS, radar och SRC/VHF mm. Du får den kunskap som du behöver för en längre färd utomskärs och till havs. Kustskepparintyget ger dig behörighet att framföra fritidsskepp (12x4 meter). Efter avslutad kurs anordnas prov för Kustskepparintyg.

UPPLÄGG:
Vi träffas en kväll i veckan i 10 veckor. I samband med kursen så erbjuds ett praktikpass på båt för att praktisera dina kunskaper. Kostnad och datum meddelas under kursen.

UPPSKRIVNING
Kostnad på 450 kr för uppskrivning tillkommer och betalas vid skrivningtillfället till NFB:s representant. Datum meddelas under kursen.

FÖRKUNSKAPSKRAV
Minimiålder 15 år. För att få ta Kustskepparintyget måste du inneha Förarintyget och även ha praktisk erfarenhet av förande av fritidsbåt.

LEDAREN:
Åke Boquist, mångårig duktig ledare inom sjöliv hos oss på Medborgarskolan Västervik

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kursmaterialet, Kustskepparintygspaket Ostkusten , köper du i butiken hos Erlandssons Brygga i Västervik. alt beställer på bryggboden.se (https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningspaket-for-medborgarskolan/vastervik/kustskepparintygspaket-ostkusten-navigering-sjomanskap.html)

BRA ATT VETA
Du som är medlem i en båtklubb får 10% rabatt på kursavgiften, ange ditt klubbs namn och ditt medlemsnummer.
Är du medlem i Kryssarklubbens S:t Anna krets eller har din båt försäkrad hos Svenska Sjö så får du 0 % rabatt. Uppger ditt medlemsnummer/försäkringsnummer.

Vill du delbetala kursen kostnadsfritt på tre gånger? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller meddela detta om du anmäler dig per telefon.

VÄLKOMMEN!

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kustskepparintyg.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kustskepparintyg!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner
Läs recensioner