Visa kurser.se som: Mobil

Jaktledarkurs

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Mjölby
9 timmar
1 295 SEK

Kursbeskrivning

En kurs för dig som vill bli jaktledare

Intresseanmäl dig till kursen så meddelar vi datum som du får ta ställning till så snart vi har en tillräckligt stor grupp.

Jaktledaren är en nyckelperson i jaktlaget. Förutom att ha kontroll på jaktens genomförande så att den sker på ett säkert sätt och bra vid olika former av gemensamhetsjakt, ska jaktledaren också ha kunskap om lagar och regelverk. Det är också jaktledaren som genom sitt uppträdande sätter normerna i jaktlaget vad gäller jaktteknik och hantering av viltet.

Det är idag obligatoriskt att ha en jaktledare i jaktlaget vid jakt efter älg och kronhjort samt vid avlysningsjakt efter stora rovdjur. Vid jakt på mark som ägs av större skogsbolag brukar man oftast vilja ha en utbildad jaktledare.

SYFTE
Att ge deltagaren kunskaper om jaktledarens roll i ett jaktlag.

MÅL
Efter genomgången kurs skall deltagarna ha grundläggande kunskap om jaktledarens roll och ansvar för en säker och väl fungerande jakt
- Konflikthantering
- Jaktteknik och jaktmoral
- Jaktlagstiftningen
- Kötthantering för en bättre köttkvalitet.

Efter avslutad kurs får du ett intyg på att du gått jaktledarutbildning från Jägarnas riksförbund.

FÖRKUNSKAPSKRAV
Att du har erfarenhet av jakt är en stor fördel men inget krav.

LEDAREN
Bjarne Gunnar som är ledare i jägarskolan hos Medborgarskolan sedan många år och som har gediget intresse och erfarenhet av jakt.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

UPPLÄGG
Vi träffas vid tre tillfällen, totalt 9 studietimmar (en studietimme är 45 min)

KURSMATERIAL
Kostnad för jaktledarutbildningsmaterial från Jägarnas riksförbund tillkommer med ca 300 kr och faktureras dig av Medborgarskolan separat.

ANMÄLAN OCH KALLELSE
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan.
Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.
Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Kallelse kommer cirka en vecka innan kursstart, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften som ska betalas inom 30 dagar. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan. Det går även bra att göra en direktbetalning vid anmälan.

BRA ATT VETA
Skulle någon kurssammankomst mot förmodan bli inställd (t ex pga ledares sjukdom) kommer vi förlänga kursen med samma antal tillfällen.

Vi har bokrabatter för våra kursdeltagare: 6% på bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.

Du vet väl om att vi säljer presentkort på kurser? Hör av dig till oss på linkoping@medborgarskolan.se eller 075-241 68 30.

Välkommen till en av Medborgarskolans alla kurser och föreläsningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jaktledarkurs.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jaktledarkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner