Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen med högvilt intensiv

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Jönköping
44 timmar
2 590 SEK

Kursbeskrivning

Jakten är en betydelsefull fritidssysselsättning. Den som vill skaffa sig ett jaktvapen måste enligt lag avlägga en jägarexamen. Samma krav har markägare på jaktarrendatorer och flertalet jaktlag på nya medlemmar. Våra jaktkurser är mycket omtyckta och vår ledare är en passionerad jägare ända ut i fingerspetsarna.

INNEHÅLL:
Jägarexamen för rådjur, småvilt och högvilt. Kunskapen om vilt, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en ansvarsfull jägare. Denna kurs utgör den teoretiska delen av jägarexamen. Skjutprov gör du separat via närmaste skytteklubb. Gå gärna in på Jägareförbundets hemsida och sök fram närmaste lokala kontaktperson, som kan tipsa dig om vart du kan övningsskjuta.

UPPLÄGG:
Intensivupplägg 2 helger inkl. själva examineringen sista gången.

Fredag: 11/10 kl. 18.00-21.00
Lördag: 12/10 kl. 9.00-16.00
Söndag:13/10 kl. 9.00-16.00

Tisdag: 15/10 kl. 18.00-21.0

Lördag:19/10 kl. 9.00-16.00
Söndag:20/10 kl. 9.00-16.00 +examination


FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs. Bara ett intresse och viljan att studera mellan kursens gång för att till slut klara av provet.

KURSMATERIAL:
Vi använder Jägareförbundets nya kursmaterial som du själv bekostar och beställer via hemsidan www.jagareforbundet.se ca kostnad 750 kr. Det går förstås bra att låna av en vän.

KURSLEDARE:
Norman Voegelen, professionell jägare med lång erfarenhet av jakt både i Sverige och utomlands, och mångårig kursledare vid Medborgarskolan. Norman är mycket omtyckt och efterfrågad

Norman har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA:
Uppskrivning avgift tillkommer med ca 220 kr. Tillkommer gör också den separata uppskjutning som sker på en skjutbanna ca 340 kr för hagel och 160 kr för grundprov med kula + skottkostnader. Efter ni klarat både teori och uppskjutning måste man gå till Polisen för att registrera sig och sitt vapen som kostar ca 750 kr för det första och resterande ca 250 kr.

Välkommen!

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen med högvilt intensiv.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen med högvilt intensiv!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner