Inga recensioner än

Jägarexamen

Medborgarskolan Öst, i Norrköping
Längd
36 timmar
Pris
3 295 SEK
Nästa kurstillfälle
14 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
36 timmar
Pris
3 295 SEK
Nästa kurstillfälle
14 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Den här kursen ger dig de grundkunskaper som behövs för att avlägga Jägarexamen.

Under den här intensivkursen så fokuserar vi på den teoretiska kompetensen som du behöver för att kunna avlägga det teoretiska provet till Jägarexamen. Du får kunskaper om viltet, hundar, jakt, jaktetik och vapnen, vilket ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare. Många markägare och flertalet jaktlag ställer dessutom krav på sina arrendatorer och medlemmar att de har examen för att få jaga i markerna. Kursen leder fram till Jägarexamen.

Upplägg

 • Vi träffas två helger - den 14-15:e och 28-29:e oktober, kl 9:00-16:00.
 • Lunchpaus ca 30-60 min. Kylskåp och micro finns i lokalen.
 • Kaffe och te ingår i kursavgift.

För att ta komplett Jägarexamen krävs teori, examination, praktisk skjutövning och skjutprov. Under ledning av en erfaren kursledare så kommer vi i den här kursen att gå igenom teori och genomföra den teoretiska examinationen. Då detta är en intensivkurs så förväntas du att redan till första tillfället har bekantat dig med kursboken och läst igenom materialet. På så sätt är du bäst förberedd för att tillgodogöra dig undervisningen och klara examinationen.

Praktisk övning/träningsskytte och skjutprov sker på skjutbana och ingår EJ i denna kurs. I intensivkursen bokar deltagaren alltid sina tider på skjutbanan själv. Vi hjälper till att förmedla kontakt med skjutbanor och skyttetränare i regionen men du som deltagare ansvara själv för den delen.

Kurslitteratur och kostnader

Kostnad för kurslitteratur tillkommer.

 • Du beställer boken själv: Jägarskolan av Svenska Jägareförbundet (3:e utgåvan) kostnad ca 795 kr. https://jagare.roupez.se/Start_publik/Bocker/Komplett_paket__jagarskolan?id=WJA1048(L)
 • Kostnader för skytteinstruktion, banavgifter och ammunition tillkommer och varierar beroende på hur mycket träning som varje deltagare behöver.
 • Praktisk examen i skytte: Grundprov 200 kr, Högvilt 200 kr, Hagel 400 kr. Skjutning bokas separat av varje enskild deltagare. 
 • Teoretisk examen: 500 kr

Rabatter

 • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus.
 • Läs mer under förmåner. https://www.medborgarskolan.se/formaner/

Bra att veta

 • Minimiålder är 18 år för vapenlicens men ingen nedre åldersgräns finns för att gå kursen. Jägarexamen krävs för att du ska kunna ansöka om licens för jaktvapen.
 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

14 oktober, 2023

 • Kurs
 • Norrköping

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Jägarexamen och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Öst
Box 515
551 17 Jönköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Highlights