Visa kurser.se som: Mobil

Hiphop/Dancehall från 10 år

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Plats: Vetlanda
Längd: 12 timmar
Pris: 900 SEK

Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

INNEHÅLL OCH MÅL:
HipHop /Dancehall
Hiphopdans är ett samlingsnamn för alla dansstilar främst utförda till hiphopmusik eller som har utvecklats som en del av hiphopkulturen. Den innehåller ett brett spektrum av stilar. De ursprungliga danserna samt vad som anses vara hiphopens grundpelare är breaking,(b-boying), locking och Popping. De skapades på 1970-talet och gjordes populära av olika crews (dansgrupper) i USA.
Den här kursen fokuserar på basic grundsteg i hiphop och jobbar fram hiphop koreografier.

 

Medborgarskolan Vetlanda Dansverksamhets huvudmål är att få våra deltagare att må bra med rörelse och dans till dagens musik. Hos oss blir ditt intresse till kunskap. Att dansa kan vara ett bra sätt att lära känna sin egen kropp, men även en fantastisk träningsform.

KURSLEDARE 
Alice Hördegård- ny dansledare hos oss, duktig dansare och har hiphopen i blodet, och vill dela med sig av sina kunskaper

KURSMATERIAL
Vi dansar i bekväma danskläder man trivs bäst i -tights och t-shirt/mjukisbyxor och linne för att nämna några exempel. Dansa gärna i skor.
Ta gärna med vattenflaska till Dansklassen.

BRA ATT VETA
Dusch och omklädningsrum finns tyvärr inte. Kom ombytt.
Vår danssal finns i Norrgårdshallens spegelsal även kallat ¨pingissalen¨
Höstterminen är 12 tillfällen och Vårterminen innehåller 14 danstillfällen med inräknat datum för Genrep och Dansuppvisning, alltså har vi bara Dansuppvisning på Våren. Dansklasser med barn i åldrarna under 7 år innehåller dansklassen 45 minuter och över 7 år 60 minuter. På sportlov, påsklov och höstlov är det ingen undervisning om inte ledaren meddelat annat. När dansklassen är startklar skickas kallelse och faktura ut till uppgiven adress. Se till att vid anmälan alltid uppge mail och mobilnummer så vi kan få ut viktig information till er om så skulle behövas. Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hiphop/Dancehall från 10 år.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping