Visa kurser.se som: Mobil

Fotokurs nybörjare

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Norrköping
12 timmar
2019-05-07 17:30
1 095 SEK

Kursbeskrivning

Bli en bättre fotograf med enkla knep! Lär dig att förbättra ditt fotograferande och skapa snygga bilder. Vi går igenom de viktigaste delarna och momenten i fotografering och arbetar med olika inställningar på kameran.

INNEHÅLL
Vi går igenom kamerans grundläggande funktioner, menyer och knappar. Du lär dig ställa in ISO, slutartid, bländare och en mängd andra funktioner. Vi undersöker hur du kan påverka bildresultatet genom de olika inställningarna och hur du kan styra tekniken som fotograf för att skapa så effektfulla bilder som möjligt. Du får lära dig hur du kan påverka bildkomposition med val av inställningar och hur du använder det befintliga ljuset på rätt sätt.

UPPLÄGG
Vi träffas 4 tisdagar kl 17:30-19:45. 
Undervisningen utgår från en digital systemkamera (dvs en kamera med utbytbara objektiv). Under kursens gång så varvas teori och praktik och du kommer även få en del hemuppgifter som vi återkopplar till vid nästkommande kurstillfälle.

FÖRKUNSKAPSKRAV
Inga förkunskaper krävs men du använder din egen digitalkamera under hela kursen så se till att batteriet är laddat. Inför kursen är det bra om du vet var på din kamera som du hittar följande saker: slutartid och bländare, fokuspunkt, ISO, ljusmätmetod och AF-metod. Titta lite i din kameras bruksanvisning innan kursstart.

KURSMATERIAL
Kurskompendium erhålls och ingår i kursavgiften. I kursen använder du din egen digitala systemkamera med tillhörande instruktionsbok.

KURSLEDARE
Daniel Söderholm har alltid varit intresserad av foto och arbetat med fotografering både professionellt och på hobbynivå. Han har bland annat arbetat med produktfoto, trycksaksframställning, bröllop och porträttfotografering, men när han själv får bestämma så blir det mestadels landskap och natur, gärna hav och skärgård. Se mer av Daniel på hans Instagram - https://www.instagram.com/danielsoderholm/?hl=sv

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart som en bekräftelse på att kursen startar. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare så ju tidigare du anmäler dig desto större chans att kursen startar. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotokurs nybörjare.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fotokurs nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner
Läs recensioner