Visa kurser.se som: Mobil

Förarintyg intensivkurs

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Jönköping
28 timmar
2020-03-28 10:00
2 495 SEK

Kursbeskrivning

Kurs för båtförarbevis- Förarintyg

För att du ska kunna färdas säkert med båt fordras både teoretiska och praktiska kunskaper i navigation, sjömanskap, sjösäkerhet, sjövett, sjöväder och miljövård. Styrbord, babord, prickar och enslinje - begreppen är många att hålla reda på. Allt blir enkelt att förstå när en kunnig ledare undervisar. Du lär dig navigera inomskärs med en mindre fritidsbåt. Efter avslutad kurs anordnas teoretiskt prov för Förarintyget. Kursen passar såväl för seglare som för motorbåtsförare. 

Förarintyg båt kallas för flera saker; förarbevis båt, båtkörkort. Alla har samma innehåll. Det är en grundkurs för dig som vill lära dig att hantera din fritidsbåt. 

Upplägg:
28/3, 29/3 kl.10:00-16:00 (45 min lunch)

11/4, 12/4 kl.10:00-16:00 (45min lunch)

Efter avslutad kurs anordnas teoretiskt prov för Förarintyget (vanligtvis veckan efter avslutad kurs) enligt NFB:s (Nämnden för Båtlivsutbildning) regler. Du får ett sigill och en stämpel i den blå intygsboken.

Förkunskaper:
Inga förkunskaper behövs men lite tid för egenstudier är bra.

Kursledare:
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial:
Komplett uppsättning kursmaterial såsom; lärobok, övningsbok, bestick, transportör, linjal, kort 1, sjökort 931 och väska, köps direkt av kursledaren. Pris 900 kr (du swichar till ledaren vid första kurstillfället).

Kostnad för examination (450 kr) och blå intygsbok (50 kr) tillkommer och betalas i samband med provet.

Anmälan:
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen. Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan. Kallelse kommer ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften. Du kan även delbetala kurser, ange detta vid anmälan.

Bra att veta:
Vid godkänd examination får du ett sigill och en stämpel i den blå intygsboken, som du sedan kan fylla på med flera behörigheter, såsom kustskeppare, SRC (VHF), mm. Boken är skriven på flera språk, svenska, engelska, tyska, franska och spanska, för att vara användbar som kompetensbevis då du hyr båt utomlands. Du som är medlem i en båtklubb eller i Kryssarklubben S:t Annakretsen eller har din båt försäkrad hos Svenska Sjö får 10 % rabatt på kursavgiften. Uppge ditt medlemsnummer/försäkringsnummer vid anmälan. Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss så kan vi stötta er på olika sätt.

 

 Välkommen!

 

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Förarintyg intensivkurs.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förarintyg intensivkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner