Inga recensioner än

Förarintyg

Medborgarskolan Öst, i Jönköping
Längd
15 timmar
Pris
1 950 SEK
Nästa kurstillfälle
13 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar
Pris
1 950 SEK
Nästa kurstillfälle
13 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Förarintyg inkl. SRC kurs.

Kursen ger dig grundkunskaperna i stor eller liten båt, för en säker och rolig båtfärd inomskärs ska alla kunna hantera båten. Kursen ger dig grundkunskaperna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder och sjömanskap som är livsviktig kunskap när man är på sjön.
Förarintyget visar att du genomfört teoretisk utbildning för att föra fram en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten. Det är också ett krav vid hyra av båt utomlands.

Kursen passar såväl för seglare som motorbåtsförare. 

Efter avslutad kurs anordnas teoretiskt prov för Förarintyget och du får även avlägga slutprov för SRC och erhåller såklart intyg efter genomförd kurs.
(Examinationerna bekostar du själv)

INNEHÅLL
Lär om navigering, väjningsregler, sjömanskap och konsten att läsa sjökort.
Kursens mål är avlagt prov för Förarintyget & SRC.

Båtradiokursen SRC ingår.
Du får alltså även avlägga slutprov för denna och erhåller såklart intyg efter genomförd kurs.

Upplägg:
Vi träffas en kväll i veckan

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs

Kursledare:
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial:
Komplett uppsättning kursmaterial såsom; lärobok, övningsbok, transportör, linjal, kort 1, sjökort och väska, köps direkt av kursledaren.
Kostnad för examination och blå intygsbok tillkommer och betalas i samband med provet.

Anmälan:
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen. Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan. Kallelse kommer ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Du kan även delbetala kurser, ange detta vid anmälan.

Bra att veta:
Vid godkänd examination får du ett sigill och en stämpel i den blå intygsboken, som du sedan kan fylla på med flera behörigheter, såsom kustskeppare, SRC (VHF), mm. Boken är skriven på flera språk, svenska, engelska, tyska, franska och spanska, för att vara användbar som kompetensbevis då du hyr båt utomlands.

Välkommen! 

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

13 september, 2023

  • Kurs
  • Jönköping

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Förarintyg och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Öst
Box 515
551 17 Jönköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Highlights