Visa kurser.se som: Mobil

Båtmekanikerintyg

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Norrköping
21 timmar
2022-01-15 09:00
1 995 SEK

Kursbeskrivning

Många sjöräddningsuppdrag sker pga motorstopp i fritidsbåtar. Motorstoppet hade lätt kunnat undvikas eller klarats av om någon ombord hade haft lite kunskap om motorn!

INNEHÅLL
Kursen ger dig en allmän och främst teoretisk information om hur du själv lätt kan avhjälpa enklare fel, som t ex impellerbyte, luftning av en dieselmotor, filterbyten och tex åtgärder vid bränslestopp mm.

Båtmekanikerintyget ger dig kunskaper att:
- utföra förebyggande underhåll och service på din båtmotor.
- kunna åtgärda fel och avhjälpa akuta driftstopp under färd så att du för egen maskin kan ta dig till hamn och undvika onödig sjöräddningsinsats.

Kunskap att förståelse övriga system såsom skrov och däck, motor och motorrum, bränslesystem, elsystem, styrning och reglage, pentry och värmare, brandsläckare, gasolsystem, navigationsutrustning och rigg mm.

Nämnden för båtlivsutbildning - NFB - har fastställt kursplanen för båtmekanikerintyget. I anslutning till kursen anordnas prov för båtmekanikerintyget enligt NFBs normer.

UPPLÄGG
Vi träffas under två lördagar, 15/01 och 22/01  kl 9:00-16:00, samt onsdag 19/01  kl 17:00-21:00. Det praktiska momentet sker på onsdagskvällen. Examination görs under kursens sista dag. Kostnad för provskrivning är 500 kr.

LEDAREN
Alexander Johansson har lång erfarenhet av navigationsutbildningar och är besiktningsman gällande säkerhetsbesiktning av fritidsbåtar.   
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIALET
Vi använder boken "Handbok för båtmekaniker" som finns att beställa på Bryggboden.se.
https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningsmaterial-produkt-for-produkt/larobocker/handbok-for-batmekaniker.html

BRA ATT VETA
Du som är medlem i en båtklubb får 10% rabatt på kursavgiften, om du uppger ditt medlemsnummer.

Kallelse kommer ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften. Du kan även delbetala kurser, ange detta vid anmälan. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Båtmekanikerintyg.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Båtmekanikerintyg!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner