Visa kurser.se som: Mobil

Argentinsk tango Nybörjare - Intresseanmälan

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Värnamo
9 timmar
795 SEK

Kursbeskrivning

Den variationsrika musiken ger utrymme för att uttrycka både glädje, lekfullhet, retsamhet, passion, dramatik och melankoli. Ibland beskrivs tangon som ”livet på 3 minuter”.

Anmälan till kursen är en intresseanmälan. När tillräckligt med anmälningar kommit in hör vi av hos om startdatum. Kursen planeras hållas kvällstidunder 2019.

Innehåll och mål
I denna kurs för nybörjare arbetar vi med tangons grundläggande steg och de baskunskaper som krävs för att så småningom behärska den argentinska tangon.

Kursledare
Christer Holmberg från Tango Värnamo tillsammans med partner.

Förkunskaper
Inga. Alla som kan gå i takt kan lära sig att dansa tango, oberoende av ålder och erfarenhet.

Kläder
Vanliga vardagskläder går bra, dock ej för åtsittande. Skorna får gärna ha en sula med bra "glid" på golvet. Damer/följare som vill dansa i klackskor bör ha sko med rem. 

Bra att veta 
Anmälan i par är att föredra, men det går även att anmäla sig som ”singel” så skapar vi jämna par. Ange om du vill dansa som följare (ofta kvinna), förare(ofta man), eller om du kanske kan tänka dig att testa båda rollerna.

Vid anmälan
Lämna både mejladress och mobilnummer så att vi enkelt kan nå dig med viktig information eller om exempelvis en lektion blir inställd. Invänta alltid en skriftlig kallelse som en bekräftelse på att kursen verkligen blir av.Om du vill dela upp betalningen skriver du i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Denna kurs är ett samarbete med Tango Värnamo

Mer om argentinsk tango
Argentinsk tango är en musikgenre och en pardans från tidigt 1900-tal, som har sitt ursprung i Buenos Aires immigrantkvarter. I centrum av tangon står verkligen många känslor, och man märker snart att tangon skiljer sig en hel del från andra pardanser. Som all dans kräver argentinsk tango visserligen både teknik, känsla och samspel, men till skillnad från många andra pardanser är bestämda turer och steg inte så framträdande. Här lär man sig istället ett antal rörelser och att tydligt föra och följa dessa. Rörelser kan sedan improviseras utifrån musiken, stämningen, det som partnern gör och hur de andra dansparen rör sig över golvet.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Argentinsk tango Nybörjare - Intresseanmälan.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Argentinsk tango Nybörjare - Intresseanmälan!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner