Visa kurser.se som: Mobil

Aktiekunskap A/B: Aktier, fonder och kapitalförvaltning- Helgkurs

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Jönköping
8 timmar
2019-09-28 10:00
1 595 SEK

Kursbeskrivning

Kursen ger dig den kunskap som krävs för att bedriva ett långsiktigt, regelbundet och lönsamt sparande i aktier och fonder. Den ger en introduktion till kapitalförvaltning, dvs pengaplacering.
Efter genomgången kurs kan du redogöra för olika tillgångsslag; aktier, fonder och fastigheter. Du får en samhällsekonomisk överblick och genomgång av privatekonomi som område.
Målet är att du själv ska kunna forma ett eget sparande för framtiden.

INNEHÅLL
-Välfärdsstaten mot 2060
-Privatekonomi och samhällsekonomi
-Aktiemarknaden och dess utveckling
-Fastighetspriser och dess utveckling
-Bostadsbubbla eller inte
-Rådgivning
-Rådgivningens träffsäkerhet
-Pensionssparande

UPPLÄGG
Kursen äger rum vid ett tillfälle, lördag 11/-19 kl 10:00-16:00. Kursen delas upp i tre delar som är:
Del 1 Aktier och fonder
Del 2 Fondskola & Konjunkturskola
Del 3 Fördjupning
Efter kurstillfället sker uppföljning i form av några timmars självstudier och repetition med hjälp av en webbplats för kursen.

FÖRKUNSKAPER/MÅLGRUPP
Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till dig som ska börja spara i aktier, obligationer, fonder eller som redan spara med vill utöka dina kunskaper.

KURSLEDARE
Petter Magnusson har 25år erfarenhet  som folhögskolelärare. Han driver eget företag och arbetar som konsult, Petter har även erfarenhet av småhuförsäljning.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL

Upplägget och boken som används i kursen finns att ladda ned på http://www.efond.se/utb.htm

BRA ATT VETA
Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.


Medborgarskolan samarbetar med Bokus och Akademibokhandeln och kan därför erbjuda alla kursdeltagare rabatter på böcker, 6% på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Läs mer om rabatterna här: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Aktiekunskap A/B: Aktier, fonder och kapitalförvaltning- Helgkurs.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Aktiekunskap A/B: Aktier, fonder och kapitalförvaltning- Helgkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner