Visa kurser.se som: Mobil

Fotokurs nybörjare - intensiv

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Västerås
12 timmar
2019-11-18 17:00
1 995 SEK

Kursbeskrivning

Bli en bättre fotograf med enkla knep! Lär dig att förbättra ditt fotograferande och skapa snygga bilder. Vi går igenom de viktigaste delarna och momenten i fotografering och arbetar med olika inställningar på kameran.

Innehåll

Vi går igenom kamerans grundläggande funktioner menyer och knappar. Du lär dig ställa in ISO, slutartid, bländare och en mängd andra funktioner. Vi undersöker hur du kan påverka bildresultatet genom de olika inställningarna och hur du kan styra tekniken som fotograf för att skapa så effektiva bilder som möjligt. Du får lära dig hur du kan påverka bildkomposition med val av inställningar och hur du använder det befintliga ljuset på rätt sätt.

Upplägg

Vi jobbar i grupp och utbyter idéer och diskuterar våra bilder. Kursen är i huvudsak teoretisk med praktiska övningar som hemuppgifter som du sedan tar med och får feedback på av gruppen.

Undervisningen utgår från en digital systemkamera (dvs en kamera med utbytbara objektiv). Du kan även använda en kompaktkamera och tillgodogöra dig det mesta av kursen. Eventuella uppehåll bestäms i samråd mellan kursledare och deltagare.

Kursen går under samma vecka på måndag, tisdag och onsdag kl. 18:00-21:00 alla dagarna.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Johan Ståhlberg är prisbelönt fotograf och publicerad författare. När han lär ut fotografering förenklar han det tekniska och sätter saker i perspektiv till varandra på ett sätt som underlättar när man ska lära sig fotografera. Fotografi ska och är inte svårt, utan roligt! Med erfarenheter av att jobba med internationella företag så som Fotografiska, Red Bull, Peak Performance, Skistar och PhotoVogue Italien har Johan gjort det mesta inom foto och kan guida dig mot ditt egna personliga mål. Förutom att fotografera porträtt och mode ligger skidåkning Johan varmt om hjärtat.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Vi använder ett digitalt kursmaterial som du får tillgång till på kursen.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har många olika kurser i foto att välja mellan efter avslutad kurs.

Bra att veta

  • Ta med din systemkamera och objektiv till första sammankomsten.
  • Ta gärna med din instruktionsbok, den kan vara ett bra stöd.
  • Det finns kaffe och té att köpa i våra lokaler.
  • Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotokurs nybörjare - intensiv.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fotokurs nybörjare - intensiv!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner