Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Kursinformation
Malmö
3 tillfällen
2020-11-01 18:00
1 595 SEK

Kursbeskrivning

Kursupplägg

När du går nära ett motiv vid makrofotografering framträder en helt ny och spännande värld med ett oändligt antal möjligheter för olika motiv. Blommor, insekter, vattendroppar eller vad som helst - konkret eller abstrakt - dokumenterande eller konstnärligt - valet är ditt.

Vi går igenom vad makrofotografi innebär och tittar på ett urval av bilder för att få inspiration till egna motiv. Praktik varvas med diskussion och analys av dina egna bilder som du tar under kursen. Din lärare hjälper dig genom processen från att hitta motiv, se möjligheter i din bildkomposition och hur du ställer in din kamera.

Kursinnehåll

 • utrustning - möjligheter och begränsningar
 • fokusplacering, skärpedjup och ljushantering
 • komposition, linjer, former och färger
 • Målsättning

  Efter kursen har du kunskaper om hur du arbetar med makroperspektiv och tar bilder på små detaljer.

  Förkunskaper

  Du behöver ha tillgång till egen kamera och grundläggande kunskaper i hur du hanterar den.

  Praktiskt

  Ta med din egen utrustning samt kamerastativ.

  För att kunna fotografera saker som är riktigt små är det en fördel att ha tillgång till ett makroobjektiv som tillåter dig att fokusera nära.

  Den här kursen handlar om att titta på motiv, positionera kamera, komponera, använda ljuset, göra förnuftiga kamerainställningar etc. Du behöver därför inte ha din egen makroutrustning för att delta i kursen om du främst är nyfiken på att utforska möjligheterna med att komma nära ditt motiv.

  Annika Nyberg

  "Att hålla kurs har alltid varit speciellt för mig! Det är spännande att se hur mina erfarenheter blir de pusselbitar som kompletterar och förädlar någon annans vision och lärande."

  Annika är fotograf och grafisk formgivare med lång erfarenhet av både pedagogiskt arbete, projektledning och webbarbeten. Sedan 1994 driver hon egen reklambyrå med den grafiska kommunikationen i fokus. Hon producerar utbildnings- och informationsmaterial för organisationer och företag inom forskning, utveckling och utbildning. Hon är en uppskattad föredragshållare och arbetade under 10 års tid med forskningskommunikation vid Lunds universitet.

  Utöver formgivning och uppdragsfotografering håller Annika utbildningar i fotografering, fotoredigering, Grafisk Design och bildkommunikation.

  Samarbetet med Folkuniversitetet startade redan 1995 i Uppsala med produktion av marknadsföringsmaterial. Det fördjupades med undervisning i Grafisk Design på Konstskolan och utvecklades vidare med datakurser och uppdragsutbildning inom grafisk produktion och bildbearbetning.

  Har du frågor?

  Kontakta Kursverksamheten i Malmö

  Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

  Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
  Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

  För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

  Kursinnehåll:

 • utrustning - möjligheter och begränsningar
 • fokusplacering, skärpedjup och ljushantering
 • komposition, linjer, former och färger
 • Folkuniversitetet Malmö och Lund

  Folkuniversitetet Malmö och Lund

  På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


  Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

  Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

  Folkuniversitetet Malmö och Lund

  Regementsgatan 4
  211 42 Malmö

  Tel: 046-19 77 20 eller 040-690 83 20
  www.folkuniversitetet.se

  Recensioner
  Kursrecensioner
  Bli den första att recensera Makrofotografi!

  Arrangörsrecensioner
  (3,6)
  Baseras på 3 recensioner.
  Läs recensioner

  Liknande kurser