Visar 1-20 av 38 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 38 träffar
12

Sport och idrott för barn i Göteborg 

Idrott för barn har mängder med olika fördelar, inte minst stärker och bygger det barnets fysiska förmåga och förbättrar hälsan. I Göteborg finner du mängder med olika idrotter och aktiviteter för barn som utmanar koordination och kondition. En grund inom idrott för barn är att det ska vara enkelt och roligt. Barn ska utan någon press kunna testa på olika sporter under sina tidiga år. När tonåren börjar kan sporter och fritidsaktiviteter börja ta en mer utmanande inriktning med fokus på utveckling och fysisk träning.  

Letar du idrott och sport till ditt barn finns här flera förslag som ger mer än bara fysiskt träning. Aktiviteter för barn ska handla om att väcka nya intressen, skapa nya relationer och träffa nya kompisar. Med en idrott lär sig barn att samarbeta och umgås i grupp. En kurs inom sport och idrott för barn kommer och ska vara en möjlighet för utvecklande.  

Vilka idrotter finns för barn?  

I Göteborg hittar du sporter och utmaningar för barn inom många olika grenar, bland annat: 

  • Parkour  
  • Hinderbana 
  • Gymnastik 
  • Breakdance 
  • Cheerleading 
  • Fotboll  

Många av idrotterna i listan finns indelade i olika åldersgrupper, ofta delas barnen in i åldersgrupper. Vanligtvis handlar det om en äldre och en yngre åldersgrupp, exempelvis 2–3 åringar i den yngre gruppen och 4–6 åringar i den äldre. I de yngre åldersgrupperna brukar föräldrar vara med och sporta med sina barn. Idrotterna pågår under ett visst antal veckor och kan avslutas med medaljutdelning.  

Mer om sport och idrott för barn 

I Göteborg finns flera olika arrangörer och ofta arrangeras idrotterna runt om i hela staden. Oavsett om du bor i innerstaden eller strax utanför Göteborg så finns det ett gediget utbud av olika idrotter att välja mellan. Idrott för barn kommer vara ett första möte med utmaningar som de vanligtvis inte ställs inför. Att idrotta som liten har så många fördelar och det bästa är att testa på olika sporter. Det kommer bygga ditt barns förmåga att socialisera, stärka motoriken och förhoppningsvis vara en ögonöppnare för helt nya aktiviteter. Vem vet, kanske kommer även föräldrarna att fastna för något helt nytt.  

Det finns inget att vänta på, börja testa nya idrotter, ditt barn kommer att lära sig en mängd med nya färdigheter och våga testa på flera olika idrotter för att väcka alla intressen. 

Jämför kurser