För dig som ska bli pensionär

Här har vi guiden för dig som är nybliven pensionär! Ta del av tips och roliga förslag till att fylla ut din plötsliga mängd av tid! 

Kurser för dig som ska bli pensionär

Är det dags att gå i pension inom en snar framtid? Känner du dig vilsen och lite oinspirerad? Här har vi samlat flera förslag på aktiviteter för pensionärer. Gå inte hemma och deppa – aktivera dig genom att gå en spännande kurs! Vilken typ av pensionär kommer du bli? Läs guiden och hitta svaret!

Den naturälskande penisonären

Längtar du efter att gå i pension och kunna vistas mer i naturen? Ägna dig åt fågelskådning och lär dig överleva i naturen med hjälp av dess resurser. Har du inte jaktlicens än? Ta pensionsåren i akt och gå en kurs i jakt och fiske. Hitta din kurs idag – oavsett om det är en penisonärskurs eller ej. Livet börjar idag!

Målarkurser för dig med konstnärsdrömmar

Har du alltid drömt om att lära dig att måla? Vad sägs om en akvarellkurs? Ta fram penseln, paletten och staffliet och anmäl dig till en målarkurs! Låt oljan, teckningen eller akrylen föra din talan!

Bli bättre på datorer än dina barnbarn

Ta din tid som nybliven pensionär och hoppa in i webb- och datavärlden. Gå en grundkurs i datorkunskap, eller bli ett proffs på att redigera bilder. Varför inte skapa din egen hemsida och starta Sveriges populäraste blogg för pensionärer? 

PROFESSIONELLT pyssel i trädgården

Är din trädgård lite risig och behöver ompyssling? Varför inte spendera dina första månader som pensionär med att ordna upp i trädgården? Lär dig att beskära träden eller varför inte bli florist? Det kanske kan bli en ny ambition efter åren på kontor?  

Dansa in åren som pensionär

Var du en stjärna på dansgolvet som 20-åring och skulle vilja återuppta intresset? Gå en danskurs för pensionärer eller en för alla åldrar. Vad säger du om klassisk balett, kryddig latinamerikansk dans eller kramgo pardans? Eller varför inte utmana dina förkunskaper och gå en kurs i afrikansk dans, street dance eller burlesk dans?  

Utforska världen utan gränser

Önskar du att du hade rest mer som ung? Köp en världskarta och börja nu! Om du vill vara väl förberedd kan en språkkurs vara på sin plats. Eller varför inte en språkresa? Utnyttja tiden som pensionär och utforska världen. Vill du träffa en resekamrat som också är pensionär? Ta då en titt pensionärskurserna i språk. 

Den skådespelande pensionären – Inta scenen och agera

Har du drömmar om att spela ut dina känslor i det starka strålkastarljuset inför en publik? Att vara eller inte vara - att gå en teaterkurs eller att inte gå en teaterkurs? Bli en skådespelare på äldre dar och gå en kurs i teater, bättre sent än aldrig. Hitta dina med- och motspelare på en pensionärskurs i teater. 

Vi har många spännande kurser för pensionärer!

Hitta din kurs idag! 


Annonser