Danskurser i burlesk

Dans med inslag av humor och teater

Lockar scener med glitter och glamour? Gå en kurs i burlesk dans och lär dig hur du genom dans och show fångar allas skratt och blickar i salongen! Här hittar du danskurser i dansstilen burlesk.
Visar 1-10 av 10 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-10 av 10 träffar
 

Burlesk dans - nutid och historik

Dansen burlesk har hängt med länge - faktiskt sen slutet av industrialismen på 1860-talet. Lär dig mer om burleskdansens historia, hur den gick från sarkastisk och humorfylld, till en vågad dans för stripptease scenen. 

Vad är burlesk?

Burlesk dans är en underhållande dansform som ofta visas i olikartade varietéer. Dansen kan både vara vågad och visa hud, men även innehålla inslag av teater och akrobatik. Burlesk dansen utförs ofta av en person i sällskap av flera. Publiken är burleskdansarens partner och reaktionerna dess bränsle. 

Historien bakom den vågade burlesk dansen

Burlesk dans härstammar från USA och 1860-talets industrialism. Burlesk showerna var arbetarklassens dans, då den ofta häcklade överklassen i sina sketcher och dansnummer. Under 1900-talet förändrades dansformen till att bli mer striptease. Under 1950- och 1960-talen förekom endast dansen på stripteaseklubbar. Idag har burlesk dansen blivit populär igen och fler kurser hålls för att sprida kunskap om den ursprungliga formen från 1800-talet.  

Burlesk dans i populärkultur

Den vågade dansformen har fått en comeback genom bland annat burleskartisten Dita von Teese. Dagens burlesk dans kallas för Neo-Burlesque och uppstod i USA och Europa under 1990-talet. Burlesk har till och med förekommit i samtida biofilmer som i filmen Burlesque från år 2010 med huvudroller som sångarna Christina Aguilera och Cher.  

Jämför kurser
Mer självkänsla med dans

Med dansen kände både Molly Fredin och Sara Granelli Frick att självkänslan växte. Det tackar de Malmö Dansakademi för. 

Läs mer