Kurser för pensionärer

För dig som vill ha en aktiv livsstil. Är du nybliven pensionär och vill hitta en hobby? Skaffa dig en värdefull hobby som du kan ägna dagarna åt. Vad sägs om måleri, dans eller yoga? Ta steget mot en aktiv fritid! Här hittar du kurser för pensionärer.
Filtrera efter
Kategori
Plats
Visa alla filter
Visar 1-20 av 92 träffar
1
2
3
4
5
Annonser

Populära kategorier

Populära platser

Reportage inom

Kurser för pensionärer

Vi arbetar majoriteten av vår vakna tid. Av den anledningen har vi en stor tidslucka att fylla som vi inte hade innan när vi går i pension. Barnbarn och familj i all ära men det täcker inte hela tiden - om du nu har några överhuvudtaget. Nej, en kurs är på sin plats! Ta din arbetslösa tid till att lära dig mer om datorer, gå en kurs i balett eller lär dig att ta en riktigt vackert foto. Möjigheterna är oändliga! 

Kurser för pensionärer i Sverige

Möten för pensionärer

Om du är hemma ensam kan en kurs vara en bra idé för att aktivera dig. Det kan också vara ett sätt att träffa andra seniorer och pensionärer. Vem vet - du kanske finner kärleken på nytt? Tänker du ofta: "Vad ska jag göra under min pension?" Vårt tips är att grotta ner dig i något du tycker är riktigt intressant. Du kanske alltid har fantiserat om ett andra yrke? Ta din pension på allvar och utbilda dig till dina drömmars jobb. 

Kurs i ekonomi inför pensionen

Är ekonomi en av de saker som skrämmer dig när du tänker på din framtida pension? Gå en kurs i ekonomi och förbered dig. Lär dig handla aktier och fonder. Du kan till och med komma att ge den yngre generationen fina tips för deras pensionssparande. Undra inte - agera!

Bli it-expert på äldre dar

Idag har alla smarta digitala produkter. Nästan ingen skickar brev eller skriver på papper, istället går allt via e-post och sms. Känner du dig okunnig när det kommer till datorer och allehanda ting på internet? Bli mer digital än barnbarnen och hitta din datakurs. 

» Datakurser för pensionärer

Spela bridge tillsammans

På en bridge kurs får du kunskaper om spelets regler och taktik. Du möter också andra pensionärer, men även andra generationer som har samma intresse som du - kortspel. Se alla bridge kurser här

Vandra in i pensionen

För dig som vill gå en kurs utan specifikt mål har vi samlat en hel drös kurser! Vad sägs om en kurs i Canasta, en kurs om att sälja eller köpa en bostad eller kurs där du lär dig om humanitärt arbete? Vi har också en hel del spännande föreläsningar som riktar sig mot pensionärer. Hitta din kurs idag!

» Kurser för pensionärer i Stockholm
» Kurser för pensionärer i Göteborg
» Kurser för pensionärer i Malmö