Skapa med lera - dagkurs i keramik

SV Väst, i Hjälteby
Längd
20 timmar på 5 tillfällen
Pris
1 950 SEK
Nästa kurstillfälle
22 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar på 5 tillfällen
Pris
1 950 SEK
Nästa kurstillfälle
22 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Dagkurs i keramik för nybörjare med fokus på skapande
På den här kursen koncentrerar vi oss på att ringla, kavla och skulptera i lera. De här enkla och roliga teknikerna räcker för att skapa allt från koppar och fat till skulpturer och konstverk. Drejskiva finns för den som vill prova på men fokus är på de andra teknikerna. Vi använder oss av stengodsleror som vi dekorerar och glaserar eller lämnar oglaserade för skulptur. Kursen passar även dej som hållit på med lera förut, alla jobbar på sin nivå.

Kursinnehåll
Vi träffas fem gånger. Vid det avslutande tillfället glaserar vi de skröjbrända föremålen som efter bränningen sedan kan hämtas i kurslokalen.

Ledare
Helena Ottefjäll är en van kursledare som har kunskap och intresse inom flera olika hantverk. Hon har hållit på med keramik under många år och har nu byggt upp sin egen keramikverkstad. En bakgrund som kemist är en praktisk kunskap hon använder vid tillverkning av glasyrer och i att förstå kemin bakom olika arbetsmaterial. Att alternera mellan olika hantverk är en stor inspirationskälla och källa till nya idéer, som hon tillämpar i verkstaden där det även finns utrustning för silversmide, tovning och klädsömnad.

Tillkommande kostnad för studiematerial
Till deltagaravgiften tillkommer kostnad för lera, glasyr och bränning i ugn med 85 kr/kg använd lera. Denna kostnad betalas till ledaren efter kursstart.

Bra att veta
Kom i oömma kläder och skor, ta också med en plastbytta med lock att förvara leran i mellan gångerna.

Mer information
Vid frågor rörande kursinnehåll kontakta kursledare Helena Ottefjäll: helena@alvsyssel.se

Anmälningsinformation
Kursstart angivet datum sker vid tillräckligt antal anmälda deltagare. Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad. Vi skickar kallelse 1-2 veckor innan kursstart.

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.
Veckodag: Måndag
Tid: 12:00-14:00
Ledare: Helena Ottefjäll
Lokal: Hultet 24

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

22 oktober, 2024

  • Kurs
  • Hjälteby
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights