Förarintyg för båt

SV Väst, i Uddevalla
Längd
30 timmar på 10 tillfällen
Pris
2 250 SEK
Längd
30 timmar på 10 tillfällen
Pris
2 250 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kursen ger dig grundläggande kunskap i navigation, sjövett och säkerhet.

Kursinnehåll
Teoretisk kurs som ger grundläggande kompetens att föra fritidsbåt inomskärs. Detta är baskursen - första steget inom navigation. Förarbeviset lär dig bland annat väjningsregler, utprickning, konsten att läsa sjökort och sjövett. Du får också tips om allt från nödvändig till lämplig utrustning ombord, hantering av båten och sjömanskap. Kursens mål är avlagt prov för Förarintyg.

Studiematerial
Fritidsskepparen (ISBN: 9789113075617), övningssjökort, rep för övningar av knopar, knopbeskrivningar, modern transportör, passare och nautisk linjal. Studiematerialet beställs av SV och erhålles vid första träffen. Kostnad för studiematerial tillkommer om 685 kr.

Cirkelledare
Stefan Wingdén har mångårig kunskap om navigation och sjöliv och hållit ett flertal kurser i Förarintyg och Kustskepparintyg.

Bra att veta
Efter avslutad kurs anordnas en examination/förarintygsprov inför förhörsförrättare godkänd av Nämnden För Båtlivsutbildning (NFB). Kostnad för examination tillkommer och betalas direkt till förhörsförrättaren (625 kr).

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kursen Kustskepparintyg. Den kan du läsa om här.
Tips! De flesta försäkringsbolag ger rabatt på båtförsäkringen om du har Förarintyg.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 8 anmälda deltagare.
Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli fram flyttat om vi behöver få in fler anmälningar.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.
Veckodag:
Tid: 01:00-01:12
Lokal: Skansgatan 3
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights