Dansa dansa dansa

SV Väst, i Henån
Längd
15 timmar på 5 tillfällen
Pris
720 SEK
Nästa kurstillfälle
22 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar på 5 tillfällen
Pris
720 SEK
Nästa kurstillfälle
22 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Längtar du efter att dansa? Kom och skaka av vardagslivet och låt livsenergin flöda! Under guidning av Zaia Hoffmann.

Dansa dansa är en studiecirkel på fem tillfällen där vi dansar vår egen fria dans under guidning. Du kan se på det som dans likväl som meditation i rörelse, eller en plats där du får tillgång till att känna och följa fysiska impulser. Den här typen av uppmärksamhet på kropp och rörelse upplevs för många som läkande och generativ. Alla är välkomna oberoende av erfarenhet eller fysisk begränsning.

Varje dag finns det rörelser vi måste göra, rörelser vi upprepar eller rörelser vi saknar, till exempel när vi hamnar i ofrivilligt stillhet framför datorn. Genom att röra oss fritt ger vi kroppen möjlighet att hitta nytt, öppna blockeringar, hitta tillbaka till centrum, upptäcka och stärka delar som vi inte använder så mycket i vardagslivet.

Bli överraskad av dina egna rörelser, låt kroppen bestämma vad den behöver just nu. Den här serien av kvällar är inspirerad av kreativ dans, autentisk rörelse, fem rytmer och butoh, och vi leker de olika gångerna lite med olika ramar för att hitta in i rörelse.

Kvällarna är upplagda med följande struktur: Efter en kort uppvärmning gör vi guidade övningar i olika stil för att upptäcka rörelser och för att väcka den fria dans som finns att hitta i kroppen. Sedan går vi över till en friare del, där du kan välja hur mycket du vill ta in förslagen som ges i guidningen. Guidningen kommer att vara på svenska och kan vara på engelska om det behövs.

Cirkelledare
Zaia Hoffmann har mer än tio års erfarenhet av olika dansformer. I Berlin, där hon bodde under femton år, tränade hon med flera renommerade lärare. Hon lärde sig kreativ dans av Matthias Brozio, med inslag av kontaktimpro och Laban Rörelse. Imre Thormann var hennes lärare i Noguchi Taiso och Butoh och hon utforskade autentisk rörelse med Susanne Brian. Zaia älskar att dansa eftersom hon känner att hon genom rörelse och med sin kropp kan förmedla det som hon inte kan uttrycka med ord.

Bra att veta
Alla är välkomna!
Det spelar ingen roll om du har erfarenhet av dans eller inte.
Kom i bekväma kläder.

Anmälningsinformation
Du anmäler dig till hela studiecirkeln på en gång här på Studieförbundet Vuxenskolans hemsida.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.

Arrangeras i samarbete med Kultur & Bibliotek - Orust kommun

Veckodag: Tisdag
Tid: 21:00-22:15
Lokal: Hamntorget 18

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

22 oktober, 2024

  • Kurs
  • Henån
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights