Måla med olja och akryl

SV Väst, i Stenungsund
Längd
18 timmar på 6 tillfällen
Pris
1 900 SEK
Nästa kurstillfälle
8 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar på 6 tillfällen
Pris
1 900 SEK
Nästa kurstillfälle
8 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Utveckla ditt måleri i olja och akryl
Den här kursen vänder sig till dig som vill utveckla ditt måleri med olja och akryl och samtidigt fördjupa dina kunskaper inom färg och form. Du är alltså inte helt nybörjare, utan har hunnit bekanta dig med olja och akryl som färguttryck och teknik.

Kursen innefattar sex träffar där du, tillsammans med övriga kursdeltagare och handledare, undersöker måleriets möjligheter och potential. Helt enkelt att våga måla oavsett vad det rör sig om för slags motiv och uttryck.

Kursinnehåll
Kursen kommer i huvudsak koncentrera innehållet på eget arbete och återkommande inslag av reflektioner kring deltagarnas arbeten. Det kan exempelvis handla om formteknik, att bygga bilder, tillsammans med hantverkstekniker, sättet att arbeta med material och metoder som kan vara områden att analysera och reflektera kring. Kursdeltagarnas egna uttryck och bilder kommer vara en viktig del och spegla vad kursens gemensamma teman kommer handla om.

Ledare
Med över trettio års gedigen erfarenhet som bild och konstpedagog inom olika skolformer och estetiska verksamheter kommer Gunilla Martinsson-Hammerth guida dig genom kursens olika moment. Gunilla kommer också dela sig av egna erfarenheter som utövande konstnär. Gunilla Martinsson-Hammerth vill förmedla måleriet som tillåtande och lekfullt, men också visa att det ena inte utesluter det andra, utan improvisation och fritt skapande kan samspela med tillägnade kunskaper i tex färglära och komposition.

Material
En mindre avgift för papper tillkommer och betalas direkt till ledaren. Tag med eget material i form av penslar, akrylfärg och och vattenbaserad oljefärg om du har. Behöver du köpa material? Kontakta ledare Gunilla Martinsson Hammerth 070-612 04 27 så får du råd kring lämpliga inköp, t ex av startpaket.

Anmälningsinformation
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad. Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Veckodag: Tisdag
Tid: 20:00-21:15
Lokal: C W Borgs Väg 4

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

8 oktober, 2024

  • Kurs
  • Stenungsund
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights