Lär dig måla i olja

SV Väst, i Strömstad
Längd
30 timmar på 10 tillfällen
Pris
1 900 SEK
Nästa kurstillfälle
21 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
30 timmar på 10 tillfällen
Pris
1 900 SEK
Nästa kurstillfälle
21 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Här får du lära dig allt från grunden. Oljefärg är inte som andra färger och denna cirkel på 7 tillfällen kommer ni få lära er hur man målar/ritar i olika riktningar. Många världskända målningar av stora konstnärer skapades med oljefärg. Konstnärer har använt sig av olika tekniker för olika stilar och tidsepoker. Du kommer få inblick i hur mångfacetterat och mångsidigt oljemålning är.

Kursinnehåll
Du kommer att få lära dig grunderna i oljemålning och hur man förmedlar volym på en plan yta på duken innan vi kommer att vara kreativa och hitta motiv för att skapa egna tavlor. Det är en helt annan teknik när man målar med olja och du kommer att få massa lärande och tips för att kunna skapa dina egna oljemålningar.

Studiematerial
Det ingår färg och penslar. 2 målardukar finns på plats vid uppstart, en liten och en större, resten av målardukar skaffar ni själva.

Cirkelledare
Vår härliga kursledare, Tanya, har i många år jobbat som konstlärare och studerat konst på universitet i sitt hemland Ukraina. Hon har ENORM erfarenhet av att måla i alla färger och material och kan de flesta tekniker. Hon brinner verkligen för konsten och att lära ut och dela med sig av alla sina kunskaper. En härlig tjej som kan det mesta om konst och måleri och har målat o undervisat i många år.

Bra att veta
Ingen tidigare erfarenhet behövs men har du målat innan och vill fräscha upp dina kunskaper och är du varmt välkommen. Lokalen är handikappvänlig.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 7 anmälda deltagare
Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar.
Med reservation för ändringar

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Undrar du över något så kontakta Monika Andersson : 010-3300902

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.

Veckodag: Lördag,Söndag
Tid: 12:00-13:30
Lokal: Västra klevgatan 7

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

21 september, 2024

  • Kurs
  • Strömstad
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights