Klädsömnad

SV Väst, i Uddevalla
Längd
28 timmar på 7 tillfällen
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
18 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
28 timmar på 7 tillfällen
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
18 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Studiecirkel för dig som har sytt lite grann eller ingenting alls
Vill du lära dig att laga dina byxor, sy om dem eller sy ett par nya? Vill du sy en tröja till 3-åringen eller barnbarnet som gärna vill bestämma mönster själv?

Det här är en studiecirkel för dig som vill lära dig mer om hur du kan sy dina egna kläder till dig själv eller någon annan. Eller om du hellre vill ha fokus på att sy om, lära dig laga och fixa dina kläder så att de håller längre.

Tillsammans med cirkelledaren väljer du ditt projekt som du vill arbeta med under cirkelns gång. Du får också lära dig grunder i att rita av mönster och allt som hör symaskinen till.

Kursinnehåll
Vi går igenom grunder kring att använda symaskin, att rita av mönster, att tänka kring material och tidsåtgång. Förutom att du får stöd och stöttning i det/de projekt du väljer att sy.

Studiematerial
Du bestämmer i samråd med cirkelledaren kring ditt projekt och material. Materialkostnaden står du själv för.

Cirkelledare
Maria Velasquez Pezoa är både textillärare och yrkeslärare. Maria har lång erfarenhet av sömnad och håller också cirklar här på Studieförbundet Vuxenskolan sedan flera år tillbaka. Hon är van vid deltagare som både är helt nybörjare och som har sytt mycket.

Bra att veta
Studiecirkeln äger rum varannan vecka i Sommarhemsskolan syslöjdssal i Uddevalla. Det finns då symaskiner att låna samt tillbehör till detta

Vill du så går det också bra att ta med din egen maskin om du har en sådan och önskar det.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 8 anmälda deltagare
Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.
Veckodag: Onsdag
Tid: 19:00-21:00
Lokal: Sommarhemsvägen 3

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

18 september, 2024

  • Kurs
  • Uddevalla
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights