Existentiella rummet

SV Väst, i Strömstad
Längd
16 timmar på 9 tillfällen
Pris
1 450 SEK
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar på 9 tillfällen
Pris
1 450 SEK
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Existentiell hälsa handlar om ditt förhållningssätt till livet, din förmåga att möta livets utmaningar, om tro och tolkning, de stora frågorna. Vad är meningen med mig? Förmågan att tro på och ta vara på livet, som i sin tur påverkar din fysiska och psykiska hälsa. Vi lever i en turbulent tid där vi stressar fram i livet som aldrig förr. Här har vi chansen att stanna upp och fundera på om man är ensam att känna att man kan gå vilse och behöver stanna upp.

Kursinnehåll
WHO har definierat existentiella temana som i olika internationella undersökningar om livskvalitet visar sig vara avgörande för den existentiella hälsan: Upplevelse av sammanhang- Existentiell styrka och kraft-Tillit som livskraft- Meningen med livet-Upplevelse av helhet- Harmoni och inre lugn-Upplevelse av förundran-Förhoppning. Vi tar oss an ett tema per kväll med hjälp av samtalskort.
En trygg plats för samtal om det viktigaste. Tystnadsplikt och god samtalsetik.

Vi träffas tisdagar en gång / månad 18.00-20.00 med start när cirkeln blivit full.

Cirkelledare
Vår härliga Susann Persson Flodin är utbildad teolog och yogalärare. Hon brinner för hållbar hälsa, både psykiskt, fysiskt, socialt och andligt/existentiellt. Hon har lång erfarenhet då hennes egna resa i livet har tagit henne till möten som gjort att hon nu vägleder i grupper inom olika skeden i livet. Yoga och meditation lärde hon sig i Indien, i Himalayas fantastiska natur och i Tamil Nadu skrev hon sin avslutande uppsats om religionsdialog på ett ashram i palmdjungeln.

Lokalen
Lokalen är handikappanpassad.

För kontakt med Susann om frågor kring kursupplägget : 0705-579108
Andra frågor och om anmälan kontakta Monika Andersson: 010-3300902

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 8 anmälda deltagare
Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Cirkeln arrangeras i samarbete med
Andrum Strömstad och Studieförbundet Vuxenskolan

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.

Veckodag: Tisdag
Tid: 20:00-22:00
Lokal: Västra klevgatan 7

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

24 september, 2024

  • Kurs
  • Strömstad
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights