Bygga modelltåg

SV Väst, i Munkedal
Längd
40 timmar på 10 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
40 timmar på 10 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kom och bygg tåg samtidigt som du lär dig om Munkedals historia
I den här cirkeln kan du vara med och bygga en modell av industribanan som löpte genom Munkedal år 1949. Målet är att spegla en spårvidd på 600 mm med dess verksamheter och omgivningar.

Förutom att bygga själva modellen kommer ni samla och arkivera bilder och dokument som är relevanta för att ta fram en så lik modell som möjligt av den dåtidens järnväg.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar den femte september.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Cirkeln arrangeras i samarbete med
Museiföreningen Munkedals Jernväg, är en ideell förening, verksam i Munkedals kommun. Föreningen bevarar och vårdar, lok, vagnar, byggnader och järnvägamateriel som genom köp och gåvor kommit i föreningens ägo.

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.

Veckodag: Torsdag
Tid: 19:00-23:00
Lokal: Östra Åtorpsvägen 18

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

5 september, 2024

  • Kurs
  • Munkedal
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights