Tai chi för nybörjare – första delen av ”24 Formen”, distans vt 2024

SV Skaraborg, Distans
Längd
6 timmar på 6 tillfällen
Pris
690 SEK
Längd
6 timmar på 6 tillfällen
Pris
690 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Tai chi för nybörjare – 24-Formen HT2024 på distans – kl 19.00-19.45
Start onsdag 2024-02-21
6 veckor – 690 kr

Passar bra för nybörjare av alla åldrar

• Stressförebyggande, stresshantering
• Uppnår bättre balans
• Ökar välbefinnande
• En moderniserad tai chi

Den förenklade 24-formen – även känd som Tai chi 24-Formen togs fram på 1950-talet av den kinesiska idrottskommittén som en förenklad tai chi för hälsosam motion för massorna. Idag är det den allra vanligaste tai chi-set i världen och syns i parker i såväl Kina som i många andra delar av världen.

Vi tar de första 6 av de 24 formerna genom att börja med 5 grundläggande rörelser som sedan läggs ihop till ett fullständigt tai chi-set (sekvens). Det går sedan att fortsätta med att lära sig resten av de 24 formen.

OBS! Fördjupningsalternativ –
För dig som varit med tidigare, erbjuds nu en extra stund efter ordinariekurstid för att ta del av extra teori i form av –
• Kursen ger dig extra tillfälle till träning
• Hela Tai chi för nybörjare-setet tar vi varje vecka i slutet av den vanliga tiden
• 10-15 min efter ordinarietiden tar vi upp tai chi-teori och går igenom –
o de 4 olika krafter (forces) som medverkar med rörelserna och styrker den känslan av milt motstånd som beskrivs som att göra vattengymnastik
o de viktigaste ”tai chi-principer” som nämns under kursen plus ett par nya samt hur de används för att få ut mer av sin tai chi
o detta innebär att vi går från ”att lägga sten till grunden vid varje träning” till att ”börja bygga” eller att nå nya höjder då vi ”klättrar upp för berget med nya utsikter över tai chi-landskapet”

Tai chi kallas ofta meditation i rörelse
Närvarande, även känd som mindfulness tränas samtidigt som kroppen får bättre smidighet och balans. Att träna tai chi är ingen tävling, utan för att få en skön stund till sig själv eller kunna träna i grupp.

Denna träningsform går att ta med sig överallt utan behovet av extra utrustning. Man äger de rörelser man lärt sig och då går det att träna närsomhelst varsomhelst, allra helst utomhus vid bra väder eller till skön avkopplande musik. Enl. Socialstyrelsens maj 2022 rapport om fallprevention, ligger tai chi högst på listan som fysisk aktivitet med stor fallförebyggande effekt.

Vi tar det sakta med en rörelse i taget, upprepar alltid från början innan en ny rörelse läggs till. Ledaren skickar ut hjälpmedel i form av beskrivning av rörelserna samt YouTube-videos att följa efter. Vi presterar mer, får bättre balans och koncentrerar oss bättre samtidigt som kroppens motståndskraft stärks.

Vi tränar en lugn och mild motionsform som passar utmärkt som komplement till promenader.

Enda utrustning som behövs är
• sköna kläder som det går att röra sig lätt i samt helst skor på fötterna för att inte glida
• Zoom-uppkoppling och utrymme för att kunna motionera krävs

Kursledare: Tai Chi for Health certifierad instruktör Myra Lehmann
Frågor ställs gärna direkt till ledaren: myralehmann@outlook.com eller 0705-49 36 02

Veckodag: Onsdag
Tid: 19:00-19:45
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Tai chi för nybörjare – första delen av ”24 Formen”, distans vt 2024 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Skaraborg
Grönelundsgatan 4
521 35 Falköping

Studieförbundet Vuxenskolan Skaraborg 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Skaraborg

Highlights