Visa kurser.se som: Mobil

Kurs i skinngarvning

Sensus Östra Götaland
Kursinformation
Nybro
16 timmar
2022-03-04
1 700 SEK

Kursbeskrivning

Om du vill kunna bereda ett skinn med ekologiska metoder så är detta kursen för dig! Vi träffas över en helg för att gå igenom både skinnberedning och en del skinnsömnad.

Vår ledare Maria kommer att gå igenom och guida er i hur vi kan bereda kaninskinn med alunsalt och fett vilket är två vanliga och ekologiska metoder. Vi kommer även prata om andra sätt att garva skinn och titta på skinn i olika stadier av garvning. Det kommer också att ges tillfällen att lära sig handskinnsömnad och skinntryck under de stunder som skinnen vilar/torkar. Om ditt intresse ligger mer i handsömnad så kan du med fördel ta med egna beredda skinn till kursen.

Helgen börjar med en kort introduktion och förberedelser av skinnen på fredag kväll. Därefter kör ni en heldag på lördag där ni gör huvudjobbet av garvningen och hinner även med lite grunder i skinnsömnad och färgtryck på eftermiddagen, alternativt vilar eller tar en promenad i skogarna omkring lokalen. På söndag avslutas arbetet med skinnen och alla åker hemåt vid lunchtid. För den som vill kommer Maria även visa hur en slaktar och flår en kanin, kunskap som kan vara bra att ha med sig.

I kursavgiften ingår 2 st råa skinn att träna på, ett skinnberedningskit att ta med hem samt instruktioner och mönster. För sömnaden kommer det finnas nålar, tråd, tryckblock och färger att låna. Fika, frukt och lunch på lördag ingår i kursavgiften. Berätta gärna om eventuella allergier/matpreferenser i anmälan!

För den som reser långväga finns möjlighet att få tips och hjälp med boende - kontakta då Bigård Birgittas skogscafé. Mer information angående program och tider kommer vid anmälan.

Välkomna till en spännande helg av nygammal kunskap!

Ledare

Maria Ekholm driver Blekslättens gård i Frändefors och där de bland annat föder upp kaniner och vaktlar. Hon har garvat hundratals skinn och är en uppskattad kursledare aktiv i hela södra Sverige, dessutom har hon skrivit en bok med recept på kanin - ett klimatsmart kött. Läs mer om hennes verksamhet här

Rabatt

Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt. Här kan du läsa mer om rabatter för fackförbund som Sensus samarbetar med

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kurs i skinngarvning.

Sensus Östra Götaland

Sensus kurser

Sensus Östra Götaland

Sensus erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang, utbildningar, och upplevelser med livsfrågor, globala frågor och mångfald i centrum. Hos oss kan du exempelvis fördjupa dig i mänskliga rättigheter, samtala om livet eller utveckla dig inom data, musik eller dans.  Varmt välkommen till oss på Sensus!...


Läs mer och visa alla kurser med Sensus Östra Götaland

Kontaktuppgifter till Sensus Östra Götaland

Sensus Östra Götaland

Klicka på länken nedan för att kontakta Sensus i din kommun:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kurs i skinngarvning!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Kurs i skinngarvning, fyll i följande uppgifter: