Växtfärgningskurs i ecoprint och paketfärgning

SV Göteborg, i Göteborg
Längd
7 timmar på 1 tillfällen
Pris
895 SEK
Nästa kurstillfälle
16 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
7 timmar på 1 tillfällen
Pris
895 SEK
Nästa kurstillfälle
16 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Växtfärgningskurs i ecoprint och paketfärgning

I dagsläget är kursen fullbokad, skriv gärna upp dig som reserv

I denna nybörjarkurs lär du dig växtfärgningstekniker som ger spännande mönster- och färgeffekter. Med hjälp av matavfall, vilda växter och blommor kommer du att tillverka ett kompendium med provlappar och kanske en scarf efter egen design att ta med dig hem.

Kursen innehåller både teori och praktik. Du kommer att skapa ett mindre kompendium med effektfulla tekniker inom ecoprint och paketfärgning. Därefter har du möjlighet att färga en större textil efter egen design. Med dig hem får du även ett kompendium med recept och grundläggande teori.

Kursmaterial
Allt förutom exklusivare tyg och dyrare färgämnen ingår i kursavgiften. Möjlighet att köpa tyg och färgämnen kommer att finnas. Du får gärna ta med något gammalt plagg eller hemtextil i naturmaterial att uppgradera med växtfärg. Det är även klokt att ta med gummihandskar och att klä dig i oömma kläder.

Kursledare
Matilda Falk och har studerat och arbetat inom textila hantverk och design under många år. Hon brinner för att färga textil med ämnen från naturen och att dela med sig av dessa kunskaper.

Kurslokal
Redbergsskolan, Örngatan 6.

Bra att veta
Kallelse skickas ca 2-4 veckor innan kursstart.
Veckodag: Söndag
Tid: 12:00-18:00
Lokal: Örngatan 6