Fönsterrenovering med trälagning

SV Väst, i Uddevalla
Längd
20 timmar på 3 tillfällen
Pris
3 790 SEK
Nästa kurstillfälle
2 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar på 3 tillfällen
Pris
3 790 SEK
Nästa kurstillfälle
2 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Har du gamla fönster som kräver mer renovering än enbart nytt kitt och ommålning? Då är denna kurs för dig.

De flesta gamla fönster går att rädda. Det tar sin tid, men är mödan värt. Du får vackra fönster av en kvalitet som inte är möjlig att köpa idag.

I vilket skick kan ett fönster vara för att det ska vara värt att renovera?

Under denna kurs visar kursledaren momenten i fönsterrenovering steg för steg. Alla deltagare får pröva handgreppen, att plocka ur glas, renovera bågen och kitta. Vi går igenom målning samt diskuterar glaskvalitet, färg, kitt m.m. Därutöver går vi in på trälagningar. Vi tar vi isär fönsterbågen och byter de delar av bågen som är dåliga och sätter sedan ihop den igen. Det innefattar moment med fräsning, sågning, limning av längdskarvar samt justering av bågar och gångjärn. Självklart finns det kittlampa och övriga verktyg att låna för kittborttagning m.m. Du har med dig ett eget fönster att göra reparationerna på. Har du inget eget fönster så hör av dig.

Kursen är praktisk men teori vävs in under dagarna. Efter kursen har du tillräckliga kunskaper för att själv kunna göra avancerad renovering av en fönsterbåge.

Kursledare
Kursledare är möbelsnickaren, bonnasnickaren och byggnadsvårdaren Manne Swedberg. Han började sin snickarbana på Nääs. Nu är han mycket rutinerad både som kursledare och rådgivare inom byggnadsvård, framförallt där på Slöjd och Byggnadsvård Nääs. Han utför även finsnickeriuppdrag genom sitt företag.

Bra att veta
Den pågår i en halvdag och två hela dagar:
Fredag: 13.00 - 17.00
Lördag: 10.00 - 17.00
Söndag: 10.00 - 17.00

I kursavgiften ingår lunch för lördag och söndag samt en fika varje dag. Meddela eventuella kostavvikelser vid anmälan. OBS! får vi in noteringar om specialkost senare än två veckor innan är det inte säkert att vi kan tillgodose era önskemål.

Liviagården ligger i Kollungeröd 653, 472 93 Svanesund. Det är 10 minuter med bil från Orust Återbruk (Vräland).

Liviagården är under utveckling. Alla byggnader håller på att renoveras från grunden och kurserna är en del i omhändertagandet av dem. Vi vill därför förbereda er på att toalett, kök och andra utrymmen är något provisoriska. Det finns utedass samt en vattentoalett tio minuter bort. Delar av arbetet sker utomhus och alla lokaler är inte uppvärmda.

Ta på dig väderanpassade arbetskläder som du trivs med, ombyte, arbetshandskar.

Behöver du övernattning i närheten, kontakta Helena på Orust Återbruk: 070-6638922, helena@orustaterbruk.se

Kursen arrangeras i samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan, Slöjd & Byggnadsvård Nääs och Orust Återbruk/Cirkus Cirkulär

Anmälningsinformation
Kursen startar vid 8 anmälda deltagare.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan på telefon kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900

Veckodag: Fredag,Lördag,Söndag
Tid: 15:00-19:00
Lokal: Kollungeröd 653

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

2 augusti, 2024

  • Kurs
  • Uddevalla
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights