Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Dryckeskurser

Restaurangakademien
Kursinformation
Stockholm
Varierande
Löpande
1 350 SEK

Kursbeskrivning

Lär dig om vin i Stockholm

Dryckeskurs - RestaurangakademienVälj mellan en inspirationskväll, en heldag med mat och dryck i kombination eller någon av våra längre utbildningar.

Inspiration mat och vin i kombination
Inspirationskväll där du lär dig alla teoretiska grunder i hur du kombinerar vin och mat utifrån olika smaker och tillbehör. Vi provar ett urval karaktärstypiska viner och ser vad som händer med det tillsammans med olika smakkomponenter.

Mat och vin i kombination
Heldag som inleds med ett teoretiskt pass i hur du kombinerar vin och mat utifrån olika smaker och tillbehör. Efter det går vi ner i vårt utbildningskök och komponerar maträtter utifrån olika karaktärstypiska viner. Dagen avslutas med en gemensam måltid på det vi har lagat.

Grunderna inom vin sträcker sig över fem vardagskvällar och riktar sig till dig som vill få en grundkunskap inom vin. Här kommer du att lära dig om de mest kända druvorna och vinländerna samt få prova ett flertal karaktärstypiska viner. Kursen avslutas med en frivillig tentamen som ligger till grund för den internationellt erkända och gångbara diplomeringen WSET Level 1.

Sommelierutbildningen är en heldag i veckan och sträcker sig över två terminer om du vill gå båda stegen. Du har lite eller inga förkunskaper men ett stort engagemang. Målsättningen är att veta allt från druva till flaska liksom utveckla sinne och smak. Du när en dröm om en vinkällare, för yrkesmässigt eller personligt bruk. Efter godkänd examination innehar du den internationella certifieringen WSET Level 3.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Nyfikna och dryckesälskande privatpersoner som vill öka sin kunskap inom vin och annan dryck. Eller varför inte mat och vin i kombination? 

Kostnader

Från 1 350 kr (skicka en intresseanmälan för mer information)

Välj mellan en heldag, en kvällskurs eller en kurs som sträcker sig över flera tillfällen.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Dryckeskurser .

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Christian Muda
(5)
Superbra. Mycket mer utförlig än jag trodde och så kul att det var vinprovning också, 8-9 viner varje vecka!

Restaurangakademien

Restaurangakademin

Restaurangakademien - En plats för matälskare

Restaurangakademien är en mötesplats för såväl mat- och dryckesintresserade privatpersoner som professionella inom branschen. Till vardags pulserar våra utbildningslokaler av passionerad restaurangpersonal som vill inspireras och utvecklas i sina yrkesroller. På kvällar och helger öppnar vi för matlagningsintresserade privatpersoner och företag....


Läs mer och visa alla kurser med Restaurangakademien

Kontaktuppgifter till Restaurangakademien

Restaurangakademien

Rökerigatan 4
121 62 Johanneshov

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser