Vinresan genom Italien – 2 tillfällen

Al Dente, i Stockholm
Längd
2 tillfällen
Pris
1 380 SEK
Längd
2 tillfällen
Pris
1 380 SEK
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Välkomna till Al Dente Vino där vi på utvalda fredagar erbjuder vinprovningar med olika teman. Tanken är att våra provningar ska passa perfekt som AW eller som vi italienare skulle säga, aperitivo, stunden innan en måltid som man avsätter för att äta men framför allt dricka något gott, vilket är precis vad ni ska få göra tillsammans med oss!

Med hjälp av noga utvalda viner från Italiens alla håll och kanter tar vi med er på en Vinresa genom Italien. Under två kvällar rör vi oss från norr till söder för att smaka på Italien. Vi börjar uppe i norr för att smaka på vad Piemonte, Lombardia och Veneto har att erbjuda. Kanske blir det en fyllig barolo, en La Dama ripasso eller en frisk Lugana.

Vi rör sedan oss ner mot syd -centrala Italiens kulliga berg och dalar mot Toscana, Abbruzzo och Campagna primitivo och trebbianon härjar. Här smakar vi på traditionella viner från vingården Claudio Quarta och den toskanska smakbomben vino nobile.

Välkommen till vårt kök, benvenuti!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Övrig info

2 tillfällen- 12 & 26 januari

Plats: Al Dente La Famiglia, Alströmergatan 45.

Kl: 16.00-18.00

Kursen består av två tillfällen och atmosfären i köket är familjär precis som hemma i Italien. Våra duktiga somiglier vägleder er genom kvällarna för att ni ska få det så trevligt och lärorikt som möjligt!

Hur går kursen till?

Vi ses i Al Dentes mysiga kök vid det angivna datumet. Vi startar kvällen med fyra noggrant utvalda viner från norra eller södra/centrala Italien. Därefter med hjälp av välbekanta frukter, kryddor och annat gott dofter vi oss fram till vilka av dessa dofter som sticker ut från vinerna! Efter provsmakningen är klar hugger vi in på en gedigen ost och chark bricka uppbyggd av det bästa Italien har att erbjuda!

Språk
Svenska eller engelska. Fråga vid boknings tillfället för mer information.

Bra att tänka på
Bär inga starka parfymer, ät inte lakrits eller drick kaffe 30 minuter i förväg då det kan påverka smakupplevelsen

Målgrupp

Vem passar kursen för?

Minimum ålder: 18 år

Inga förkunskaper krävs!

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Vinresan genom Italien – 2 tillfällen och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Al Dente
Karlbergsvägen 25
11327 Stockholm

Älskar du italiensk mat? De härliga råvarorna, underbara dofterna och fantastiska smakerna? Då kommer du att älska våra matlagningskurser! Vi lär ut traditionell italiensk matlagning sedan 2002, med äkta matglädje all’italiana i centrum. Klasserna är avslappnade och välstrukturerade, ledda av högt...

Läs mer och visa alla kurser med Al Dente

Highlights