Visa kurser.se som: Mobil

Släktforskning fortsättning

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Lund
24 timmar
2022-01-26 13:00
1 555 SEK

Kursbeskrivning

Släkthistoria är ett fascinerande ämne. Här beger vi oss än en gång ner i de gamla arkiven. Gamla fotografier, brev eller funderingar kring släktens tidigare historia väcker nyfikenhet.

Ni fortsätter att forska i era släkter och får mer kunskap om hur de olika arkiven fungerar och var man kan söka kunskap. Under kursen kan du ha ett elevabonnemang hos Arkiv digital. Ledaren ordnar detta och det faktueras separat. Kostanden ligger just nu på 425 kr för 13 veckor. Undervisningen sker på PC.

Material
Vid starten har ledaren koder för Arkiv digitals elevabonnemang som man då kan få på plats. När man aktiverat sitt abonnemang skickar Medborgarskolan en separat faktura på det. Idag är kostanden för ett "allt-i-ett" abonnemang 425 kr för 13 veckor. Du behöver även en dator, kan du inte ta med din egen kan du låna en av oss.

För vem?
Datorvana krävs då sökningen i arkiven sker på datorn. Du bör ha kunskaper i paritet med vår grundkurs.

Anmälan
OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig. När kursen fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse med faktura via posten eller e-post. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera.

  • Anmälan är bindande
  • Kursens startdatum är preliminärt.
  • Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Ledare
Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Man kan dela upp betalningen på upp till tre månader, meddela i så fall detta vid din anmälan.

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Släktforskning fortsättning.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Släktforskning fortsättning!

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner