Båtradio SRC VHF

Medborgarskolan Syd, i Helsingborg
Längd
9 timmar
Pris
950 SEK
Nästa kurstillfälle
13 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
9 timmar
Pris
950 SEK
Nästa kurstillfälle
13 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Denna kurs handlar om begränsat certifikat för sjöradiotrafik på SRC (Short Range Certificate) som tidigare kallades VHF-kurs. En väl fungerande båtradio ökar säkerheten ombord.

Med SRC når du en kustradiostation och kan då kopplas in på telefonnätet. Du når dessutom alla närliggande fartyg, sjöräddningen, kustbevakningen, lotsar och handelsfartyg - det är den stora skillnaden gentemot mobiltelefonen och häri ligger också den ökade säkerheten!

Innehåll
Hur kustradion fungerar och få kunskaper så att man kan klara av att avlägga ett teoriprov för att få begränsad SRC behörighet. 

Kursledare
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Vi använder oss av Bengt Utterströms bok Fritidsskepparens VHF/SRC-bok.
Den beställer du själv hos Bryggboden.se 
Fritidsskepparens VHF/SRC-bok - Bryggboden.se

Teoriprov
Efter avslutad kurs anordnas ett prov inför förhörsförrättare godkänd av NFB. Examinationsavgift ingår ej i kursavgiften, pris 625 kronor. Du ska ha fyllt 15 år för att få skriva provet.

Kontakta oss
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

13 maj, 2024

  • Kurs
  • Helsingborg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Båtradio SRC VHF och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights