Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Kristianstad
10 timmar
2021-09-09 17:40
1 200 SEK

Kursbeskrivning

Mediyoga är en lugn, dynamisk och terapeutisk yogaform med stort fokus på det fysiska, mentala och andliga.

Mediyoga är en lugn, dynamisk och terapeutisk yogaform med stort fokus på det fysiska, mentala och andliga.
Att denna yogaform är “medicinsk” innebär att det har gjorts ett antal kliniska studier på den och det görs även löpande, inom olika områden som rygg- och hjärtproblem. Dessa studier talar sitt tydliga språk och visar att yogan sänker både stresshormoner, som kortisol, samt blodtrycket – den reducerar stress, helt enkelt.
Mediyoga är en terapeutisk yogaform som innebär mjuka lätta fysiska övningar som kombineras med andnings- och koncentrationstekniker.
Mediyoga är för alla, oavsett ålder och fysiska förutsättningar.
Mediyoga används vid rehabilitering för olika grupper, t ex astmatiker, utbrända, hjärt-kärlproblem, migrän men även för att uppnå inre balans. MediYoga har visat sig vara verksam vid problem med ryggar, axlar och nackar samt sömnstörningar.

INNEHÅLL
Korta enkla yogaprogram kombineras med djupverkande avslappnings- och andningsövningar för att skapa balans, lugn och harmoni.
Alla övningar utförs lugnt och inkännande, alltid med utgångspunkt utifrån din egen förmåga och kapacitet. För dig som har svårt att sitta på golvet går det alldeles utmärkt att sitta på stol.
Rörelserna är långsamma och kopplas till långa, djupa andetag. Man måste varken vara vig, stark eller snabb – alla utövar yogan efter egen förmåga; oavsett om du har/haft hjärtproblem, är vältränad, överviktig – eller är trött och har en riktigt dålig dag. Förmodligen är det just då du egentligen mår bäst av att yoga.
Yogan är nämligen kraftfull. Den kan vara nyckeln som låser upp dina innersta känslor och låter dem komma upp till ytan.

FÖRKUNSKAPER
Det krävs inga förkunskaper, alla utgår från sin egen förmåga. Detta är en kurs som riktar sig till nybörjare.


ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

BRA ATT VETA
Att medtaga: liggunderlag eller yogamatta, en tjockare kudde att sitta på under meditation och en filt till avslappningen. Det går bra att hoppa in på kursen efter kursstart.

Rabatt hos Bokus Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På https://www.bokus.com/foretag/medborgarskolan finns detaljerad information

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Mediyoga.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Mediyoga!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner