Kursinformation
Distans / Online
9 timmar
2023-02-06
750 SEK

Kursbeskrivning

Idag är det ett krav att ha Kanalintyg för att få färdas på de europeiska inre vattenvägarna. Kursen ger dig kunskap om speciella sjömärken och signalfigurer samt värdefulla råd & tips.

Detta är en distanskurs med självstudier, så du studerar helt i din egen takt, via vår utbildningsplattform Totara. Din kursledare finns dock tillgänglig för frågor och svar via mejl och telefon (det finns alltså inga online-möten eller några tider att passa).

Du får ett inloggningsmejl på startdagen, sen börjar du när du vill.
Kursen har du tillgång till i 5 veckor.

Kanalintyg som distanskurs startar ett par ggr per termin, och vill du hellre börja senare så håll utkik på hemsidan efter nästa start.

Förkunskaper
För att få skriva provet för Kanalintyg behöver du ha godkänt Förarintyg och SRC samt ha intyg på genomförd Båtpraktik dager.

Kursmaterial
Du behöver boken European Waterways Regulations (RYA)
Den beställer du hem själv, tar ca 1-3 dagar och kostar 159 kr.
https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningsmaterial-produkt-for-produkt/larobocker/rya-european-waterways-regulations.html

Du måste ha tillgång till dator och internet.
Obs! Se till att du anger en fungerande e-postadress vid anmälan.

Examination
Efter avslutade studier kan du skriva prov inför förhörsförrättare godkänd av NFB. Dessa kan du söka upp på NFB:s hemsida i din region.  https://batlivsutbildning.se/
Examinationsavgift ingår ej i kursavgiften, pris 625 kronor. Du ska ha fyllt 15 år för att få skriva provet.
Medborgarskolan i Skåne anordnar skrivningstillfällen flera gånger per termin och du kan då komma till våra lokaler och göra provet.

Kursledare
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kontakta oss
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Kanalintyg och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kanalintyg!

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner