Visa kurser.se som: Mobil

Eco-print, hållbara och naturliga textilfärgningsmetoder som Shibori

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Malmö
4 timmar
2020-02-22 10:00
500 SEK

Kursbeskrivning

Föreläsningen kommer att täcka grunderna i växtfärgning, ekoprint och blocktryck.

Om kursen

En föreläsning som kommer att täcka grunderna i växtfärgning, ekoprint, reservagetryck och blocktryck. Steg för steg från början till slutprodukt kommer att presenteras. Hur det kan påverka industrin att använda naturpigment och rådgivning till dem som är intresserade att börja jobba med färgväxter.

  • Materialkunskap- naturfibrerna, kemikalier i processer, pigment, extraheringsmetoder
  • Växtfärger – färgväxt odling, pigment, färghärdighet
  • Färgnings och tryckmetoder – växtfärgning, Shibori, blåtryck, reservagetryck, ekoprint, Katazome, blocktryck
  • Efterbehandling

Så här går det till

Kursen pågår vid ett kurstillfälle.

För vem?

För alla som är intresserade av att lära sig om naturliga färgningsprocesser och vill öka sin kunskap och/eller är intresserad av textil, hantverk och slow fashion.

Ledare

Adrienn Görgényi, 2002-2007. Budapest Polytechnic, Budapest, Ungern – Modedesigner och Ingenjör (Bachelors degree).

Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig såväl som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Material

I de kurser där kompendier finns tillhandahålls det av kursledaren och ingår i priset.

Bra att veta

Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad. Antalet kursdeltagare är begränsat för att passa kursens format. Det gör vi för maximal inlärning, kvalité och trivsel.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv strtdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialicering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskpsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

 

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Eco-print, hållbara och naturliga textilfärgningsmetoder som Shibori.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Eco-print, hållbara och naturliga textilfärgningsmetoder som Shibori!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner