Visa kurser.se som: Mobil

Utveckla/Förbättra simteknik med ditt barn(Blandgrupp)

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Örnsköldsvik
9 timmar
2022-08-21 15:30
1 170 SEK

Kursbeskrivning

Denna kurs riktar sig till föräldrar som vill ha gemensamma aktiviteter med sitt barn. Men börjat känna att barnet börjat bli för bra på att simma för att vilja ha din hjälp. Dock så utvecklas barn bäst med närvarande föräldrar och visa övningar är svåra att genomföra utan föräldrar.

Detta är en blandgrupp och informationen nedan är för förbättra ditt barns simning. Barn som går utveckla kommer ha som mål att simma 10 meter självständigt.

Förbättra simteknik med ditt barn (4-12 år) fortsättningskurs för barn som börjat simma själv

Denna kurs riktar sig till föräldrar som vill ha gemensamma aktiviteter med sitt barn. Men börjat känna att barnet börjat bli för bra på att simma för att vilja ha ditt hjälp. Dock så utvecklas barn bäst med närvarande föräldrar och visa övningar är svåra att genomföra utan föräldrar. Denna kurs bygger på 30 minuter simning för förälder och barn. Och avlutas med 15 minuter vattenövningar tillsammans.
9 träffar, 45 minuter per gång.

Plats: husums Simhall

 Denna kurs gäller för en vuxen tillsammans med ett barn. Både den vuxna och barnet ska vara ombytta och duschade med tvål och schampo innan bad.

Det är också bra om barnet gått på toaletten innan då det ej finns någon toalett i bassängområdet (bara i omklädningsrummen).

Gruppövningar varvas med individuell träning. Den vuxna behöver inte vara förälder och syskon över 12 år kan också vara ansvarig ”vuxen” i bassängen.

Målet med kursen är att kunna simma 25 meter bröstsim utan hjälpmedel samt klara av 15 meter crawl.

Förkunskaper

För att gå denna kurs måste barnet vara bekväm i vattnet. Måste kunna sätta ihop arm och bentag. För att gå denna kurs måste barnet simma utan hjälpmedel 5 meter och simma 15 meter med hjälpmedel. Om barnet bara kan simma med hjälpmedel rekommenderar vi kursen “utveckla ditt barns simning” eller om ert barn är nybörjare och vill lära sig bröstsimmet rekommenderas kursen ” lär ditt barn simma”.

Kursledare
Jessica Gard Timmerfors Jessica tog över Medborgarskolans baby och simkurser sommaren 2015 sedan hon flyttade till Örnsköldsvik från Stockholm för doktorandstudier inom kemi. Hennes vattenintresse började tidigt och hon har simtränat i cirka 10 år. Hon kan fortfarande nästan alla fyra simsätten även om fjärilstekniken saknar muskulaturen för att simmas korrekt. Efter några års uppehåll från bassängen blev saknaden för stor och hon började hon arbeta som simlärare och babysimsinstruktör. I dag har Jessica mer än 7 år erfarenhet av baby- och småbarnsim och strävar efter att varje barn självständigt skall lära känna vattnet genom övningar, sång och lek. Jessica är en van kursledare och i Stockholm har hon hållit både simkurser, kemiinspiration och matematikkurser. Hon har även hållit i nybörjarkurser i simning för vuxna. Skulle det vara av intresse så kontakta medborgarskolan så kanske kurser kan skapas.

Bra att veta
Om du anmäler två barn så anmäl dem var för sig.

Anmäl barnet i EN förälders namn och personnummer. Ange barnets för- och efternamn under Notering.

Ingången till simhallen är på baksidan av simhallen (mot fotbollsplanen)

Herrarnas omklädningsrum är till höger när du kommer in och damernas en trappa ner. När du har duschat finns en trappa/dörr ifrån duscharna till poolområdet. 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Utveckla/Förbättra simteknik med ditt barn(Blandgrupp).

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle


Recensioner
Bli den första att recensera Utveckla/Förbättra simteknik med ditt barn(Blandgrupp)!