Visa kurser.se som: Mobil

Utveckla ditt barns simning

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Örnsköldsvik
9 timmar
2022-08-21 16:15
1 170 SEK

Kursbeskrivning

I kursen "lär ditt barn simma" lärde vi oss grundläggande simkunskap. Nu känner ditt barn sig tryggt i vattnet och kan arm- och bentag. Dock saknas något i teknik för att kunna simma helt själv. Denna kurs bygger på ditt barn redan kan arm och bentagen, men behöver öva mer för att kunna simma helt själv. Krav för

I  kursen "lär ditt barn simma" lärde vi oss grundläggande simkunskap. Nu känner ditt barn sig tryggt i vattnet och kan arm- och bentag. Dock saknas något i teknik för att kunna simma helt själv.  Denna kurs bygger på ditt barn redan kan arm och bentagen, men behöver öva mer för att kunna simma helt själv. Krav för att gå denna kurs är:

Vara bekväm i vattnet (att doppa huvudet och hoppa från kanten)

Kunna armtag och bentag var för sig eller tillsammans.

Denna kurs riktar dig till barn som kanske: 
bara vill/kan simma under vattnet men vill lära sig simma över. 

Att simma sammansatt bröstsim med arm och bentag inte går så bra.

Att tekniken inte riktigt sitter så att det blir jobbigare för ditt barn som då  endast klarar av att simma en kort sträcka.

I denna kurs får du och ditt barn hjälp med teknikövnignar som lära ditt barn simma mer självständigt. Vi använder oss av traditionella hjälpmedel och bygger stegvis upp simkunskapen. Vi övar också på vattenvana och flytta i form av avslutningslekar. Dessa är till för att både motivera barnen samt öka dess vattenvana.

Upplägg

Bassängen är bara 28 grader varm. Behöver ditt barn varmare vatten rekommenderar vi våra kurser i Paradisbadet (34-35 grader). Det kalla vattnet gör att uppvärmningsövnignar kommer vara en del av lektionerna. Därför är lektionen 45 minuter istället för 25. Denna simskola gäller för en vuxen tillsammans med ett barn. Syskon får inte vara med i vattnet. Vi varvar individuell övning med övning i grupp. Både den vuxna och barnet ska vara ombytta och duschade med tvål och schampo innan bad. Gruppövningar varvas med individuell träning.

Plats: Husums simhall

Förkunskaper
För att gå denna kurs måste barnet vara bekväm i vattnet. Måste kunna arm och bentag individuellt. Samt gärna börjat sätta ihop dem. Ert barn skall gärna börjat försöka simma själv någon meter. Är barnet vattenrädd eller ej kan korrekta bentag, rekommenderar vi kursen Minisimmare där fokus är vattenvana med lite bröstsim eller Lär ditt barn simma där vi lär oss grunderna till bröstsimmet.

Kursledare
Jessica Gard Timmerfors Jessica tog över Medborgarskolans baby och simkurser sommaren 2015 sedan hon flyttade till Örnsköldsvik från Stockholm för doktorandstudier inom kemi. Hennes vattenintresse började tidigt och hon har simtränat i cirka 10 år. Hon kan fortfarande nästan alla fyra simsätten även om fjärilstekniken saknar muskulaturen för att simmas korrekt. Efter några års uppehåll från bassängen blev saknaden för stor och hon började hon arbeta som simlärare och babysimsinstruktör. I dag har Jessica mer än 7 år erfarenhet av baby- och småbarnsim och strävar efter att varje barn självständigt skall lära känna vattnet genom övningar, sång och lek. Jessica är en van kursledare och i Stockholm har hon hållit både simkurser, kemiinspiration och matematikkurser. Hon har även hållit i nybörjarkurser i simning för vuxna. Skulle det vara av intresse så kontakta Medborgarskolan så kanske kurser kan skapas.

Anmäl EJ i barnets namn utan anmälan MÅSTE vara i en vuxens namn. Ange barnets för- och efternamn under Notering.

Både barn och den vuxna måste duscha kropp och hår ordentligt innan med tvål och vatten .
Fakturan kommer med mail om du inte aktivt väljer med post i nästa steg. 

Ingången till simhallen är på baksidan av simhallen (mot fotbollsplanen)

Herrarnas omklädningsrum är till höger när du kommer in och damernas en trappa ner. När du har duschat finns en trappa/dörr ifrån duscharna till poolområdet. 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Utveckla ditt barns simning.

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle


Recensioner
Bli den första att recensera Utveckla ditt barns simning!