Visa kurser.se som: Mobil

Minisim/minispark (30 minuter)

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Örnsköldsvik
9 timmar
2022-08-21 17:45
900 SEK

Kursbeskrivning

Är ditt barn inte redo för simskola än. Är det svårt att motivera barnet under längre upprepningar eller att ni vill låta barnet fortsätta utveckla sin vattenvana men ändå börja med bröstsimmet.

 

Minisimmare (3-7 år)/Minisparkare (2-5år)

Denna kurs är en blandkurs så ditt barn kommer har ett individuellt mål.

Informationen nedan beskriver kursen: Minisim

Längd: 30 minuter

Är barnet inte motoriskt redo för simskola men vill ändå börja lära sig bröstsimmet.

Eller har ditt barn stor vattenrespekt eller vattenrädsla och du tycker det är viktigare att stor del av lektionen övas på att bli mer bekväm med lite bröstsim. Minisimmare riktar sig till barn mellan 3 och 7 år. Vi välkomnar alla oavsett vatten vana. Genom olika övningar, lek och sång lär sig barnen de viktiga delarna i simning och vatten säkerhet. Vi kommer på ett lekfull sätt börja med bröstsimmet. Ditt barn kommer inte lära sig sätta ihop arm och bentag i denna kurs utan vi kommer lägga mest tid på vattenvana samt lära sig armtag och bentag var för sig.

Är din 3 åring vattenrädd eller nybörjare rekommenderar vi kursen minisparkare, då det är lättare att bli mer säker i vattnet utifrån ett crawlliknande simsätt.

Lär ditt barn simma är fokus på bröstsim med lite vattenvanelekar. I denna kurs ligger störst fokus på att lära sig korrekta bentag och simma bröstsim.

 

Bassängen är bara 28 grader varm. Behöver ditt barn varmare vatten rekommenderar vi våra kurser i Paradisbadet (34-35 grader). Det kalla vattnet gör att uppvärmningsövnignar kommer vara en del av lektionerna.

Denna kurs är på nio träffar.
Vid få anmälningar kan kursen eventuellt ändra tid eller gå parallellt med en snarlik kurs (minisparkare). Sånger & lekar kommer då vara samma men övningarna olika beroende på vilken kurs du går.

Plats: Husums simhall

Kursledare
Jessica Gard Timmerfors Jessica tog över Medborgarskolans baby och simkurser sommaren 2015 sedan hon flyttade till Örnsköldsvik från Stockholm för doktorandstudier inom kemi. Hennes vattenintresse började tidigt och hon har simtränat i cirka 10 år. Hon kan fortfarande nästan alla fyra simsätten även om fjärilstekniken saknar muskulaturen för att simmas korrekt. Efter några års uppehåll från bassängen blev saknaden för stor och hon började hon arbeta som simlärare och babysimsinstruktör. I dag har Jessica mer än 7 år erfarenhet av baby- och småbarnsim och strävar efter att varje barn självständigt skall lära känna vattnet genom övningar, sång och lek. Jessica är en van kursledare och i Stockholm har hon hållit både simkurser, kemiinspiration och matematikkurser. Hon har även hållit i nybörjarkurser i simning för vuxna. Skulle det vara av intresse så kontakta medborgarskolan så kanske kurser kan skapas.


Anmäl EJ i barnets namn utan anmälan MÅSTE vara i en vuxens namn. Ange barnets för- och efternamn under Notering (rättstavat för diplom).

Varje syskon som vill delta i vattnet måste vara anmält på kursen. Syskon över 12 kan ses som medhjälpande vuxen.

Det går att vara två barn per vuxen men då måste ni ha med er egna armpuffar (enda gången armpuffar används under kursen är när 1 vuxen är i vattnet med två barn).

Viktigt att duscha barn och vuxna innan bad (även håret).
Ingången till simhallen är på baksidan av simhallen (mot fotbollsplanen)

Herrarnas omklädningsrum är till höger när du kommer in och damernas en trappa ner. När du har duschat finns en trappa/dörr ifrån duscharna till poolområdet. 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Minisim/minispark (30 minuter).

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle


Recensioner
Bli den första att recensera Minisim/minispark (30 minuter)!