Visa kurser.se som: Mobil

Miniplask 12 - 30 månader

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Örnsköldsvik
9 timmar
2022-08-21 08:50
1 170 SEK

Kursbeskrivning

Denna kurs riktar sig till barn som har börjat upptäcka sin omgivning och gärna vill bestämma själv vad de vill göra Anmäl EJ i barnets namn utan anmälan Ska vara i en vuxens namn.

Obs! Välj alternativet Medborgarskolan faktura vid anmälan, se informationsvideo innan ni väljer betalalternativ:

 

 När barnet börjat föredra gruppaktiviteter framför eget upptäckande är barnet redo för gruppen minisparkare. Miniplask riktar sig till barn i åldern 12-30 månader. Inga förkunskaper krävs. Kursen kan även ses som en fortsättning på babysimmet. Här leker vi och har skoj, samtidigt som vi tränar på att greppa olika saker, balans och andra övningar som hjälper barnet att utvecklas i vattnet. Syftet är självräddning och vi kommer öva på de olika momenten i självräddningscykeln.

 

Förkunskaper
Inga förkunskaper men är barnet under 12 månader och har ej gått babysim nybörjare är det den kursen ni skall gå.

Upplägg
Rehab bassängen har 32-34 gradigt vatten vilket är det som rekommenderas till små barn att bada i.

Denna kurs är på nio träffar, varje träff är på 25 min.
Vid få anmälningar kan kursen eventuellt ändra tid eller gå parallellt med en snarlik kurs (babysim avancerat eller minispark). Sånger & lekar kommer då vara samma men övningarna olika beroende på vilken kurs du går.

Plats: Paradisbadets Aktivitetsbassäng
 
Kursledare
Jessica Gard Timmerfors Jessica tog över Medborgarskolans baby och simkurser sommaren 2015 sedan hon flyttade till Örnsköldsvik från Stockholm för doktorandstudier inom kemi. Hennes vattenintresse började tidigt och hon har simtränat i cirka 10 år. Hon kan fortfarande nästan alla fyra simsätten även om fjärilstekniken saknar muskulaturen för att simmas korrekt. Efter några års uppehåll från bassängen blev saknaden för stor och hon började hon arbeta som simlärare och babysimsinstruktör. I dag har Jessica mer än 7 år erfarenhet av baby- och småbarnsim och strävar efter att varje barn självständigt skall lära känna vattnet genom övningar, sång och lek. Jessica är en van kursledare och i Stockholm har hon hållit både simkurser, kemiinspiration och matematikkurser. Hon har även hållit i nybörjarkurser i simning för vuxna. Skulle det vara av intresse så kontakta medborgarskolan så kanske kurser kan skapas.Gå gärna in på facebook sidan "Medborgarskolans simkurser" där vi lägger ut information som kan vara bra att veta.

Anmäl EJ i barnets namn utan anmälan MÅSTE vara i en vuxens namn. Ange barnets för- och efternamn under Notering (rättstavat för diplom). Bokning gäller bara i Rehab-bassängen den tid ni bokat in er i, vill ni vara i "Upplevelsedelen" måste ni betala för det i receptionen.

Armbanden får ni i hämta reception på Paradisbadet innan kursstart. Ni får Mer info om detta när ni anmält er.
ett armband per förälder. Behåll armbandet för alla 9 gånger.

Blöjbarn skall ha babybadbyxa på sig.

Viktigt att duscha barn och vuxna innan bad (även håret).

Åldersspannet är bara en rekommendation.

Kursen drivs för tillfället med en förälder i bassängen, den andra föräldern kan sitta med på land. I mån av plats eller om man har speciella behov så kan båda föräldrarna vara med i vattnet.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Miniplask 12 - 30 månader.

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle


Recensioner
Bli den första att recensera Miniplask 12 - 30 månader!