Visa kurser.se som: Mobil

Silversmide - helgkurs

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
20 timmar
2020-02-07 18:00
2 095 SEK

Kursbeskrivning

Formge och tillverka dina egendesignade smycken i silver! Låt dig inspireras av din favoritdesigner eller designa något alldeles unikt. Silver är en fantastisk metall. Den rostar och ärgar inte och har en inneboende lyster och kan poleras upp så att den likt en spegel återger ljuset i sin omgivning. Silversmide är ett hantverk vars traditionella tekniker har använts och utvecklats under många tusen år. Kursen är för dig som gillar att arbeta med dina händer och som älskar den tillfredsställande känslan av att själv ha tillverkat något bestående.

Innehåll
Kursen är en intensivkurs i silversmide - perfekt för dig som inte kan avsätta en dag varje vecka. Under kursen får du lära dig grunderna i hantverket och direkt från första sammankomsten får du formge och tillverka egna smycken. Teori varvas med praktik under handledning av kursledaren (du arbetar självständigt). Vi utgår ifrån varje enskild deltagares behov och nivå.

Upplägg
Kursen går en fredag samt under en helg (lördag och söndag samma vecka). OBS! Olika tider de olika dagarna: fre kl. 18.00-21.00, lör kl. 09.30-16.00, sön kl. 09.30-16.00.

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som är mera van.

Kursledare
Ulla Strömbert, silversmed. Efter en helgkurs 2006 var intresset för silversmide väckt. Under åren 2006 - 2012 har hon utbildat sig hos 5 olika guld- och silversmeder i olika perioder (helgkurs, terminskurs, veckokurs och 3 månadskurs). Sedan 2017 har hon medverkat i kurser med steninfattning på Medborgarskolan, alltid nyfiken på att lära mig mer.. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterial finns att köpa på plats och faktureras i efterhand. Kostnad för silver är 14:- /gram. Tänk gärna ut i förväg vad du vill göra. Försök att skissa upp en modell hur du vill att ditt silverföremål ska se ut (silversmycke t. ex. en ring, ett armband, en berlock etc.). Ta gärna med papper och penna.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Vi håller till i våra hantverkslokaler på Ekeby Bruk - Hantverkscentrum.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Silversmide - helgkurs.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Silversmide - helgkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner