Drejkurs - boka helgkurser i drejning

Längd
3 tillfällen
Pris
2 490 - 2 990 SEK
Nästa kurstillfälle
2 mars, 2024 (+10 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
3 tillfällen
Pris
2 490 - 2 990 SEK
Nästa kurstillfälle
2 mars, 2024 (+10 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Helgkurser i drejning

Lär dig dreja - Helgkurser på Drejverkstaden Stockholm

Drejverkstaden är ett inspirerande och härligt keramikcentrum som erbjuder en mängd keramikkurser & workshops i drejning. Så låt tankarna få vila över helgen, dra med dig en kär vän eller bara ge dig själv möjligheten att utvecklas och testa på en ny hobby! 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Förkunskaper

Kursen passar både dig som är helt nybörjare och för dig som har tidigare erfarenheter. Undervisningen sker i form av individuell handledning och du har goda möjligheter att utvecklas om du går flera kurser eller tillfällen. 

Kursinnehåll

Kursupplägg och innehåll

Dag 1 - Introduktion och förevisning av att dreja. Sen drejar vi hela dagen. Stort, smått, lågt och högt. Allt beroende på dina tidigare erfarenheter. Kortare lunchpaus (medtag lunch) och vi bjuder sen på kaffe/the och fika.

Dag 2 - Vi beskickar våra alster samt sätter på öron, dekorerar, signerar mm. Kortare lunchpaus (medtag lunch) och vi bjuder sen på kaffe/the och fika.

Efter helgen måste alsterna skröjbrännas innan glasyr och vi träffas därför 3 veckor senare för att tillsammans glasera dem. Därefter dröjer det ytterligare ca 3 veckor (de glasyrbränns nu) innan ni kan komma och hämta upp era färdiga verk.

Du kommer att lära dig grunderna i drejning, beskickning, dekortekniker och glasering. Likaså förevisas hur man drejar koppar, skålar, burkar, tallrikar och ljusstakar -  högt, lågt, stort och smått. Allt beroende på hur mycket du kan, hjälper vi dig att vidareutvecklas. 

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Alla har en egen drejskiva under hela kursen. Gruppen består av max 15 deltagare.

Kostnader

I kursavgiften ingår:

  • Kurskompendium
  • 2kg stengodslera + engober/glasyrer/dekorationsmaterial + bränning
  • Drejverkstadens fina tygpåse
  • Kaffe/the och fikatillbehör efter lunch
  • Möjlighet till att lämna kvar dina skor under helgen

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Drejkurs - boka helgkurser i drejning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 9 recensioner
Skriv en recension
5/5
Nilla
04 nov 2022
Så himla fin drejverkstad

En fantastisk miljö med hjälpsamma och kunniga lärare. En plats för själen❤️

5/5
Moa Nilsson
11 mar 2021

Helgkursen på Drejverkstaden var helt fantastisk! Jag har länge viljat prova på att dreja och jag blev verkligen inte besviken utan föll pladask för detta kreativa och nästan me...

Visa hela
5/5
Petra Lindstrand
01 feb 2021
Helgkurs

Superrolig kurs i en trivsam, fräsch lokal. Mikaela, läraren var också otroligt hjälpsam, glad och trevlig. Rekommenderar varmt kursen både för de som är nybörjare och de som ha...

Visa hela