Visa kurser.se som: Mobil

Drejkurs - boka helgkurser i drejning

Drejverkstaden Stockholm
Kursinformation
Stockholm
3 tillfällen
2 490 SEK
Kommande starter
Stockholm
2021-09-25 10:00  
2 490 SEK
2021-10-02 10:00  
2 490 SEK
2021-10-09 10:00  
2 490 SEK
2021-10-23 10:00  
2 490 SEK
2021-11-06 10:00  
2 490 SEK
2021-11-27 10:00  
2 490 SEK
Svenska
Helgkurser i drejning

Kursbeskrivning

Lär dig dreja - Helgkurser på Drejverkstaden Stockholm

Drejverkstaden är ett nytt inspirerande och härligt keramikcentrum som erbjuder en mängd keramikkurser & workshops i drejning. Så låt tankarna få vila över helgen, dra med dig en kär vän eller bara ge dig själv möjligheten att utvecklas och testa på en ny hobby! 

Våra lokaler är stora och väl anpassade för att motverka spridning av covid 19 – bla med väl tilltaget avstånd och plexiglas mellan varje drejskiva så att alla deltagare känner sig trygga.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Förkunskaper

Kursen passar både dig som är helt nybörjare och för dig som har tidigare erfarenheter. Undervisningen sker i form av individuell handledning och du har goda möjligheter att utvecklas om du går flera kurser eller tillfällen. 

Kursinnehåll

Kursupplägg och innehåll

Dag 1 - Introduktion och förevisning av att dreja. Sen drejar vi hela dagen. Stort, smått, lågt och högt. Allt beroende på dina tidigare erfarenheter. Kortare lunchpaus (medtag lunch) och vi bjuder sen på kaffe/the och fika.

Dag 2 - Vi beskickar våra alster samt sätter på öron, dekorerar, signerar mm. Kortare lunchpaus (medtag lunch) och vi bjuder sen på kaffe/the och fika.

Efter helgen måste alsterna skröjbrännas innan glasyr och vi träffas därför 2 veckor senare för att tillsammans glasera dem. Därefter dröjer det ytterligare ca 1-2veckor (de glasyrbränns nu) innan ni kan komma och hämta upp era färdiga verk.

Du kommer att lära dig grunderna i drejning, beskickning, dekortekniker och glasering. Likaså förevisas hur man drejar koppar, skålar, burkar, tallrikar och ljusstakar -  högt, lågt, stort och smått. Allt beroende på hur mycket du kan, hjälper vi dig att vidareutvecklas. 

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Alla har en egen drejskiva under hela kursen. Gruppen består av max 15 deltagare.

Kostnader

I kursavgiften ingår:

  • Kurskompendium
  • 3kg stengodslera + engober/glasyrer/dekorationsmaterial + bränning
  • Kaffe/the och fikatillbehör efter lunch
  • Möjlighet till att lämna kvar dina skor under helgen

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Drejkurs - boka helgkurser i drejning.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 8 recensioner.

Moa Nilsson
Helgkursen på Drejverkstaden var helt fantastisk! Jag har länge viljat prova på att dreja och jag blev verkligen inte besviken utan föll pladask för detta kreativa och nästan meditativa sätt att skapa med händerna. Att få göra det i en otroligt härlig lokal och med en fantastiskt pedagogisk och inspirerande lärare (Mikaela Puranen) gjorde det ti...
Visa hela
Petra Lindstrand
Superrolig kurs i en trivsam, fräsch lokal. Mikaela, läraren var också otroligt hjälpsam, glad och trevlig. Rekommenderar varmt kursen både för de som är nybörjare och de som har vana och kommer mer än gärna tillbaka:)
Sandra Myrhammar
Drejverkstaden är kreativitetens eget lilla paradis med dess fina och luftiga lokaler och en väldigt välkomnande atmosfär i allmänhet. Kursen skedde verkligen enligt rådande pandemis alla regler och kändes väldigt trygg för oss deltagare, något jag verkligen värdesätter. Vi hade en fantastisk och pedagogisk kursledare, keramikern Mikaela Puranen...
Visa hela

Drejverkstaden Stockholm

Drejverkstaden Stockholm

Nyöppnade keramikmetropolen Drejverkstaden är en lugn och inspirerande plats mitt i centrala Stockholm, som erbjuder drejkurser liksom workshops i drejning. Kurserna lämpar sig allt från nybörjaren eller dig som bara vill testa på att dreja, till den mer erfarne keramikern....


Läs mer och visa alla kurser med Drejverkstaden Stockholm

Kontaktuppgifter till Drejverkstaden Stockholm

Drejverkstaden Stockholm

Holländargatan 33
11359 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 17 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Drejkurs - boka helgkurser i drejning, fyll i följande uppgifter: