Keramik fortsättning med Carina Mäkinen

Längd
6 tillfällen
Pris
2 175 SEK
Längd
6 tillfällen
Pris
2 175 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Att skapa i lera är både kreativt och kul och även den mest stressade person kan finna avkoppling i den. Med lera måste du vara närvarande men det är också ett förlåtande material som låter sig formas om och om igen. Testa olika former, tekniker och färger för att finna ditt uttryck under ledning av vår fantastiska kursledare.

Mål

Efter kursens slut skall du ha fördjupat dina kunskaper utifrån din förkunskapsnivå.

Bra att veta

Vår Keramiklokal ligger på området Zakrisdal i Karlstad. Parkeringsmöjligheter finns utanför lokalen. Ha gärna oömma kläder i verkstaden.

Undervisningsform

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.

Litteratur/Material

Vi arbetar i leror och glasyrer som finns att köpa i verkstan. Kostnad för lera, glasyrer och bränning tillkommer med 70:-/kg och faktureras i efterhand beroende på hur mycket material du använt. Litteratur finns i salen att läsa under kurstid

Kursinnehåll

Vi fördjupar oss i de olika teknikerna för att forma leran, som kavling, ringling, tumning och drejning, samt olika sätt att dekorera den, som exempelvis glasering och engobering. Vi arbetar med olika typer av leror och glasyrer och lär oss deras egenskaper.

Målgrupp

Vem kan gå kursen?

Denna kurs är för dig som har viss erfarenhet av att arbeta med lera. Men varje person utvecklas på sin egen nivå och i sin egen takt under ledning av våra erfarna kursledare.

Kursledare

Carina Mäkinen är värmlandskonstnären som kan konsten att lägga konventionerna åt sidan och låta kreativiteten flöda. Med ett stort intresse för olika tekniker och uttryck väcker hon nyfikenhet och inspiration hos kursdeltagarna.

Folkuniversitetet i Karlstad
Drottninggatan 26
65110 Karlstad

Allt började med en kurs.

Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer du bland tusentals kurser, längre...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet i Karlstad

Highlights