Keramik - Introduktion till raku med Carina Mäkinen

Längd
2 tillfällen
Pris
1 725 SEK
Längd
2 tillfällen
Pris
1 725 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Prova på den flera hundra år gamla tekniken raku och känn historiens vingslag.

Raku är en mycket gammal bränningsteknik som har sitt ursprung i 1500-talets Japan. Leran glaseras och bränns utomhus i en ved- eller gasoleldad ugn. Med hjälp av en tång plockas de glödgande föremålen ur ugnen och läggs i en behållare med ett brännbart material. När sotet tvättats av kan du få se de mest fantastiska skiftningar i glasyren.

Målet med kursen är att du ska få en större förståelse för rakutekniken.

Undervisningsform

Lördag 3 februari är vi i Folkuniversitetets keramiklokal på Zakrisdal och arbetar med att ta fram alster som ska brännas. Vi kommer att ha gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning. några veckor senare, lördag 17 februari blir det glasering och rakubränning. Denna träff är i Molkom. Adress och mer info kommer i samband med kursen.

Litteratur/material

Vi arbetar i leror och glasyrer som finns att köpa i verkstan. Kostnad för lera, glasyrer och bränning tillkommer med 65:-/kg och faktureras i efterhand beroende på hur mycket material du använt.

Målgrupp

Eftersom vi arbetar med blandade kunskapsnivåer på varje kurs passar detta både dig som är nybörjare och dig som redan har erfarenhet av rakubränning

Folkuniversitetet i Karlstad
Drottninggatan 26
65110 Karlstad

Allt började med en kurs.

Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer du bland tusentals kurser, längre...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet i Karlstad

Highlights