Kurser i möbelsnickeri

Skapa dina egna möbler

Möbelsnickeri ger dig möjligheten att förändra, förnya eller skapa egna möbler efter egen formgivning. Under en kurs i möbelsnickeri får du både praktiska och teoretiska kunskaper om hantverket. Hitta en kurs i möbelsnickeri här!
Visar 1-19 av 19 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-19 av 19 träffar
 

Vad innehåller en möbelsnickeri kurs?

En kurs i möbelsnickeri kan innehåll allt från praktiska kunskaper i det traditionella hantverket till teoretiska studier om modern möbeldesign. För att verkligen lära sig möbelsnickeri så kretsar kurserna ofta kring ett eget projekt där du får jobba med ett eller flera föremål - antingen från grunden efter egen formgivning eller så jobbar du med att förbättra en gammal möbel genom möbelrestaurering (möbelrenovering) och möbeltapetsering (möbelomklädnad). 

I möbelsnickeri används både handverktyg och maskiner. En kurs i möbelsnickeri ger dig kunskaper om hur du väljer rätt verktyg och maskin för respektive uppgift samt hur du använder dessa på ett säkert sätt.  Möbelsnickerikurser kan även innehålla undervisning i materialkunskap och skissteknik.

Möbelsnickare

Snickeri är ett brett hanverk med olika inriktningar, till exempel Finsnickare, Maskinsnickare och Byggnadssnickare. De som håller på med möbelsnickeri tillhör arbetsgruppen Finsnickare, vilket innebär ett mer detaljrikt jobb. Du måste kunna arbeta både kreativt och noggrant efter färdiga ritningar.

Kurser i möbelsnickeri

Oavsett om du är nybörjare eller har snickrat en del förut så anpassas kurserna i möbelsnickeri efter din nivå. Under kurserna finnas tid för individuell handledning och du får välja att arbeta med en möbel efter egen svårighetsgrad. För varje kurs som du ser i listan ovan finns information om kursens innehåll, längd, startdatum och pris. Vill du ha ytterligare information om en specifik kurs ber vi dig kontakta respektive kursarrangör genom att skicka en intresseanmälan.

Måla om dina möbler

Om du hellre vill ge dina gamla möbler nytt liv än att skapa nya är möbelmålning ett bra alternativ. Det finns många olika tekniker och färgtyper för att ge dina möbler en ny finish. Genom att måla om dina möbler får de ett helt nytt utseende och en personlig touch.

» Se alla kurser inom möbelhantverk

Jämför kurser