Möbel med hammare och spik

Medborgarskolan Väst, i Göteborg
Längd
25 timmar
Pris
2 975 SEK
Nästa kurstillfälle
29 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
25 timmar
Pris
2 975 SEK
Nästa kurstillfälle
29 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Med enkel teknik och metod lär vi oss bygga alla hemmets möbler utan vidare förkunskaper. Med hammare och spik (eller skruv och skruvdragare) dyker vi ner i Enzo Mari’s praktiska verk som kommer till liv av dess funktion och användning.

INNEHÅLL
En kurs i möbelsnickeri som tar avstamp i Enzo Mari’s bok “Proposta per un’autoprogettazione”. Ett manifest för “demokratiska möbler”, som utvecklats och populariserats av Erik Eje Almqvist i boken “Hammare och spik”.

Med enkel teknik och metod kan vi lära oss bygga alla hemmets möbler utan vidare förkunskaper. Med hammare och spik (eller skruv och skruvdragare) dyker vi ner i Enzo Mari’s praktiska verk som kommer till liv av dess funktion och användning.

Man kan bygga något taget från Enzo eller Eriks böcker, eller använda deras metoden för att utforska dess gränser. Vi studerar praktiskt och teoretisk, planerar för bygge, gör inköp hos virkeshandlare och bygger sedan våran valda möbel!

FÖRKUNSKAPER
Denna kurs lämpar sig för alla.

KURSLEDARE
Oskar Jacobsen, möbel/trähantverkare med utbildning och praktisk erfarenhet i materialet trä. Jobbar som lärare på Konstfack och Vårdinge by folkhögskola.

KURSMATERIAL
Inköp görs under kursen för varje deltagares egen del.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

29 juli, 2024

  • Kurs
  • Göteborg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Möbel med hammare och spik och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights