Möbelsnickeri - grundkurs

Längd
40 timmar
Pris
6 950 SEK
Nästa kurstillfälle
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
40 timmar
Pris
6 950 SEK
Nästa kurstillfälle
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Möbelsnickeri - grundkurs

Dyk ner i trähantverkets mystik i ett riktigt snickeri med toppmoderna maskiner. Gå en kurs i möbelsnickeri!

Innehåll
Välkommen till en unik kurs i möbelsnickeri! På Hesta snickeri i Vänge utanför Uppsala finns toppmoderna maskiner och alla förutsättningar för att lära sig grunderna i klassiskt möbelsnickeri. Kursen blandar teori och praktik och innehåller bland annat:
· Maskinutbildning
· Träkunskap
· Design

Vi går igenom teori och teknik och tillverkar varsin pall från grunden. Detta är en klassisk möbel att börja med i en möbelsnickarutbildning eftersom man då berör alla olika tekniker. Material för pallen (ca 600 kr) ingår i kursavgiften. Genom att tillverka en pall får du de kunskaper du behöver för att kunna skapa ett eget projekt.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tio veckor (kl. 18-21). Kursen hålls på Hesta snickeri i Vänge (ca. 20 min bilfärd från Uppsala). För mer information om hesta snickeri, se deras hemsida: https://www.hestasnickeri.se/.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Kursledare är Martin Löfgren, ägare av Hesta snickeri AB. Martin brinner för det klassiska möbelsnickeriet och delar gärna med sig av sina kunskaper för att fler ska kunna ta del av hantverket.

Kursmaterial
Kursmaterialet för pallen ingår i kursavgiften.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Kursen hålls på Hesta snickeri i Vänge. Dit tar man sig enklast med bil eller buss nummer 109 från Uppsala. Goda parkeringsmöjligheter finns direkt utanför kurslokalen. Är ni fler som åker bil från Uppsala? Samåk gärna för att minska utsläppen och ta hand om vår miljö.

Visste du att?
Medborgarskolan Uppsala är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Möbelsnickeri - grundkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.