Visa kurser.se som: Mobil

Kinesiska nybörjare

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Västerås
20 timmar
2019-10-07 18:45
1 500 SEK

Kursbeskrivning

Kinesiskan är om man ser till antalet modersmålstalande ett av världens största språk. Närmare en femtedel av världens befolkning talar någon form av kinesiska och här ges du chansen att bättra på dina egna kunskaper. Det finns många olika dialekter och varianter av kinesiskan och på nybörjarkursen är det Mandarin ni lär er, även känt som standardkinesiska.

Innehåll
Under kursen börjar ni att träna på:
• Grammatik
• Att bygga upp ordförrådet
• Uttal

Med kurslitteraturen som stöd arbetar du med övningar av olika slag och tränar på att använda vardagsspråket så mycket som möjligt.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid under tio veckor. Varje kurstillfälle är 2x45 minuter. Eventuella lov/uppehåll bestäms i samråd mellan ledare och deltagare.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta på nybörjarkursen.

Kursledare
Hui Ji Wahlström kom till Sverige 1992 och är född och uppväxt i Kina. Hon arbetar sedan 1997 som kursledare i kinesiska på Medborgarskolan och driver även företaget ChinaSweden AB, som bland annat arbetar med affärsutveckling och informationsförmedling mellan Kina och Sverige.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Boken som används är Kinesiska språket i Mittens rike, ISBN 978-91-574-7948-8 Bilda förlag. Du kan köpa boken på www.adlibris.com eller på www.bokus.com, beställ boken så snart du har fått din kallelse.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
När du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör för utnyttja din rabatt på: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kinesiska nybörjare.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kinesiska nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner