Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Stockholm
Varierande kurslängd
Löpande kursstarter

Kursbeskrivning

Kurs i kinesiska

Redan från första början får du lära dig språket på ett kommunikativt och analytiskt sätt, vilket gör att du redan efter en kort tids studier kan förstå och göra dig förstådd i enklare situationer. Du kommer också kunna skriva ett antal kinesiska tecken och förstå varför de ser ut som de gör.

Mål
Efter avslutad kurs ska du kunna klara dig på mycket enkelt språk i ett urval av vardagliga situationer som t ex presentera dig och din familj, hälsningar under dagen, handla, fråga efter offentliga platser såsom posten, hotell, bokhandel, restaurang och sist men inte minst toaletten. Du ska ha fått en inblick i språkets struktur: tecken- och uttalssystem. Du ska kunna skriva några få korta fraser som innehåller många stamtecken som till exempel: Kina är ett stort land. Sverige är vackert.

Innehåll
Vi arbetar bland annat med uttal, alfabetet (pinyin), frågeord, att hälsa och presentera sig., ange ursprung, yrke, adress, telefonnummer och att klara sig i enkla situationer som i affären eller när man ska fråga efter offentliga platser. Grammatiken omfattar bland annat påståenden, negationer, frågor och adjektiv med mera. Vi provar på att skriva och läsa kinesiska tecken, men kursboken innehåller både transkriberad text (=romerska bokstäver) och kinesiska tecken. Vi lär oss 8 grundstreck för att kunna kinesiska tecken på rätt sätt. Vi tränar på kinesiskans fyra musikaliska toner som måste behärskas för att man ska kunna lära sig språket. Du får en inblick i kinesisk fonetik som ska hjälpa dig att få ett rätt uttal redan från början. Cirka 88 kinesiska tecken och 98 nya ord.

Undervisningsform/kursupplägg
Kursen går en gång i veckan under 12 veckor. Totalt 24 studietimmar. Undervisningen sker så långt som möjligt på språket som du studerar. Vi arbetar med parövningar, hörförståelseövningar, konversation, dramatiserade dialoger, gruppövningar. Deltagarna skall vara aktiva i språket under lektionerna. Du får också vara beredd på att lägga ner extra tid på hemarbete. Högst 15 deltagare i varje grupp.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Den här kursen riktar sig till dig som inte har några förkunskaper i kinesiska.

Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Stockholm

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kinesiska!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner